De Turkse vlag hangt halfstok in Willebroek.© rr

Willebroek hangt Turkse vlag halfstok, oppositie doet oproep

Willebroek -

Aan het Administratief Centrum van Willebroek hangt de Turkse vlag halfstok. Hiermee wil het gemeentebestuur haar steun betuigen aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië en aan alle inwoners die zich zorgen maken om familie en vrienden in de regio. Oppositiepartij CD&V doet een oproep naar het gemeentebestuur om per inwoner een euro te doneren voor de hulpverlening in Turkije en Syrië.

Ward Bosmans

“In onze gemeente wonen heel wat mensen die vrienden, familie of kennissen hebben in het getroffen gebied”, zegt burgemeester Eddy Bevers. “Ze maken zich grote zorgen en dat maakt een diepe indruk. Er vond reeds een coördinerende vergadering plaats met de vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in onze gemeente. Samen met hen bekijken we verder welke acties worden opgezet en hoe het gemeentebestuur deze kan ondersteunen.”

Ook CD&V Willebroek betuigt haar steun aan alle families, vrienden en betrokkenen van de slachtoffers. “Ons medeleven gaat uit naar de bevolking daar en naar onze inwoners van Turkse en Syrische afkomst. In ons contact met hen ervaren we dat mensen nog in onzekerheid zijn over hun dierbaren of verdrietig nieuws hebben ontvangen”, zegt CD&V gemeenteraadslid Murat Oner.

In navolging van heel wat Nederlandse steden en gemeentes roept de partij het gemeentebestuur op om per inwoner een euro te doneren voor de hulpverlening in Turkije en Syrië. Ze vragen ook andere gemeenten om hetzelfde te doen.

Rode Kruis

Het Rode Kruis Vlaanderen is een inzamelactie gestart. Wie een steentje wil bijdragen, kan dat doen via de website van het Rode Kruis of op rekeningnummer BE93 0000 0065 6667, met vermelding ‘aardbeving’. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor directe humanitaire hulp aan de getroffen bevolking. (wabo)

https://www.rodekruis.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Aardbevingen Turkije en Syrië