Dit weekend is er een mini-expo over de diamantsector in Antwerpen.© IvM

Laat uw juwelen dit weekend schatten in het Steen

Antwerpen -

In het Steen wordt dit weekend de Antwerse diamantsector in de kijker gezet. Bezoekers kunnen er hun juwelen laten schatten en ontdekken hoe van een ruwe steen een diamant wordt gemaakt.

Sacha Van Wiele

Deze mini-expo is een initiatief van stad Antwerpen, DIVA (het museum voor diamant, juwelen en zilver) en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC).

Elke bezoeker kan in het Steen volledig gratis, zonder afspraak, een juweel laten schatten op 11 en 12 februari in de namiddag. Daarnaast ontdekken bezoekers er ook hoe diamant, het hardste materiaal in de natuur, de transformatie maakt van een ruwe steen naar een schitterende diamant. Mensen kunnen hier getuigen van zijn aan een diamantslijptafel.

“Sinds 1447 houdt het huwelijk tussen Antwerpen en diamant stand”, zegt Peter Wouters (N-VA), Antwerps schepen van Diamant. “Valentijn leek ons een mooie aanleiding om onze liefde voor ’s werelds meest begeerde edelsteen te bezingen met een mini-expo en schitterende staaltjes vakmanschap. Gezien de historische band tussen diamant en de Schelde is het Steen de ideale locatie om de bezoekers onder te dompelen in een eeuwenoude traditie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners