© Rob Engelaar

Nieuwe arrestaties na kraak Sky ECC: man uit Mechelen opgepakt voor invoer van meer dan 405 kilogram cocaïne

De federale gerechtelijke politie heeft twee verdachten van cocaïnesmokkel opgepakt. De twee kwamen in beeld na de kraak van de berichtendienst Sky ECC. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 405 kilogram cocaïne.

sare

Een 42-jarige man uit Mechelen en een 64-jarige man uit Knokke-Heist zitten sinds dinsdag in de gevangenis op verdenking van de invoer van partijen cocaïne via de haven van Antwerpen. De twee kwamen in beeld bij de kraak van de geëncrypteerde berichtendienst Sky ECC.

“In het onderzoek komt een criminele organisatie in beeld die een transportlijn heeft opgezet tussen Zuid-Amerika en Europa”, legt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen, uit. “De reguliere transporten worden na verloop van tijd gebruikt voor de illegale import van ladingen cocaïne.”

Concreet komen vier verdachte transporten in beeld tussen april 2020 en juni 2020. Een van de transporten kon onderschept worden op kaai 212, een van de fruitkaaien in de haven van Antwerpen. “Daarbij werd 405 kilogram cocaïne in beslag genomen.”

De Federale Gerechtelijke Politie viel dinsdag binnen op drie plaatsen in Lier, Mechelen en Knokke-Heist. De 42-jarige man uit Mechelen en de 64-jarige Knokkenaar konden opgepakt worden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs