© EPA-EFE

© BELGA

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

HERBELEEF. Nieuwe bondscoach Domenico Tedesco praat voor het eerst: “Ik geloofde eerst niet dat ik deze job zou krijgen, maar kijk...”

Eindelijk. Woensdag heeft de Belgische voetbalbond de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels en de nieuwe technisch directeur voorgesteld. Frank Vercauteren kenden we al, Domenico Tedesco nog niet. Lees hier wat ze te vertellen hadden.

red
 • Nu ook officieel: voetbalbond stelt Domenico Tedesco aan als bondscoach, Frank Vercauteren technisch directeur

  Het is eindelijk officieel. Domenico Tedesco wordt de nieuwe Belgische bondscoach. De 37-jarige Duitser tekent een contract tot na het EK 2024 en wordt woensdagnamiddag om 16.00 uur al voorgesteld.

 • Persconferentie om 16 uur


  Vanaf 16 uur spreken Domenico Tedesco, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, en Frank Vercauteren, de nieuwe technisch directeur van de voetbalbond, de pers toe. Volg het hier allemaal op de voet!
 • Eerste werkdag


  Voor Tedesco en Vercauteren is het vandaag hun eerste werkdag. Op sociale media deelde de Belgische bond al de eerste beelden van hun aankomst op het oefencentrum in Tubeke.
   
 • Hoe komt KBVB bij Tedesco?


  Hoe zijn ze bij de Belgische voetbalbond bij Domenico Tedesco beland? De 37-jarige Duitser was alvast niet de eerste keuze en was één van de honderden kandidaten die solliciteerde.

  Lees meer via onderstaande link.

 • Vercauteren terug uit Rusland


  Frank Vercauteren (66) zit al een tijdje zonder job, maar zag zichzelf nog niet gepensioneerd. Hij bouwde een leven op in Moskou met zijn vriendin en dochtertje, maar komt nu terug in België wonen.

  Lees meer via onderstaande link.

 • Aftellen

  Nog tien minuten en de voorstelling van Domenico Tedesco als nieuwe bondscoach begint.
 • Is Tedesco een goeie keuze als nieuwe bondscoach?

  • Ja

   43%
   602 stemmen
  • Nee

   7%
   103 stemmen
  • Valt af te wachten

   50%
   693 stemmen
 • Daar zijn ze!

  Het eerste woord is aan Peter Bossaert.
  "Ontzettend blij om hier te staan en een climax te kunnen breien aan ons proces. We zaten vanaf het eerste moment op één lijn. We hebben een profiel gezorgd en wat een goeie structuur zou zijn, waarbij we kozen voor een duostructuur: technisch en voetbal. Bij dat tweede kwamen we snel bij Frank Vercauteren terecht, die ook deelnam aan de gesprekken met de kandidaten. Bij Domenico hadden we meteen het gevoel dat hij de juiste keuze zou zijn. Dat gevoel was unaniem."

 • "Nieuwe energie"

  Bossaert: "Hij zal nieuwe energie en ambitie aan deze groep geven. Domenico houdt ook van offensief voetbal, met veel druk voorwaarts. Over Frank zij we super trots. Niemand hoeft hem voor te stellen, hij heeft zo veel kennis over voetbal. Frank zal belangrijk zijn in het technische hart van het voetbaldepartement, maar we hadden ook nood aan zuivere voetbalkennis. De combo met Domenico is zeer interessant. De ervaring van Frank met de vernieuwing van Domenico."
 • Vercauteren spreekt

  "Het ziet er hier al heel anders uit, alles is hier up to date en daar willen we gebruik van maken. Vroeger was het nog afvragen of er warm water was (lacht). Nu zijn de beste omstandigheden er. We zullen zien hoe we succes gaan boeken, er is veel potentieel. Maar ook dat we resultaten boeken, daar ontbrak het wat aan. Maar we moeten ook realistisch zijn."

 • Tedesco aan het woord

  "Goeiemiddag, bonjour. Het is een eer om hier te zijn. Ik wachtte bij de tandarts en las een bericht dat Roberto Martinez vertrok bij de Duivels. Ik nam een printscreen en stuurde die naar mijn manager. Wat moet ik doen om die job te krijgen? Hij geloofde er niet echt in, maar kijk..."
 • Student/coach

  Tedesco zegt dat hij voetballer wilde worden, maar dat hij daarnaast studeerde. "Omdat het voetbal zo onzeker is, dat is op en neer." Hij legt nu uit dat hij de U17 van Stuttgart begon en dan in de Duitse tweede klasse begon als profcoach, degradatie vermeed en dan naar Schalke 04 ging. "We eindigden meteen tweede na Bayern, dat was geweldig. Met Leipzig won ik de eerste prijs in de clubgeschiedenis."
 • "Veel talenten in België"

  "Ik heb de voorbije weken de Jupiler League gevolgd en er zijn veel jonge talenten. Er is een wil bij coaches om hun speelminuten te geven, te starten zelf. Er is veel werk te doen voor ons, want ik wil dat talent kennen. Wat mijn talenten zijn? Dat is altijd moeilijk hé, over jezelf. Ik ben gewoon heel gemotiveerd en hongerig om te beginnen. Dit is een kracht die ik heb, die motivatie. Ik kan niet wachten." 

 • EK 2024

  "De ambities? Eerst en vooral plaatsen voor het komende EK. Ik weet dat dit niet makkelijk wordt, want zo zijn kwalificatiewedstrijden nu eenmaal. Maar ik denk dat we dat kunnen doen."
 • Tijd voor de vragen 

  Het officiële deel zit erop. Nu komt het vragenrondje. Tedesco begint met te zeggen dat hij Duits kan, maar ook Frans verstaat, maar toch in het Engels zal communiceren met zijn spelers.
 • Vooruit kijken

  "Ik wil vooruit kijken. Tegen Kroatië waren er kansen om te winnen, maar oké. Het is moeilijk om een oordeel te vellen over dingen uit het verleden. Ik ga spreken met de spelers, om te kijken welke problemen er waren tijdens het WK. Dan kunnen we vooruit. Natuurlijk zijn er nu al ideeën, maar het zou niet serieus zijn om dat nu te zeggen."
 • "Juiste coach"

  Vercauteren: "Het was aanvoelen, luisteren, de visie eruit krijgen. Domenico beantwoordde al onze vragen uitstekend en dan kies je voor hem. De Rode Duivels zijn voor mij de prioriteit, maar je moet ook kijken wat eronder zit. Maar op korte termijn moeten we naar de ploeg kijken om de nieuwe trainer in de beste omstandigheden te laten starten."
 • Geen comeback Hazard

  Tedesco: "Als een speler gestopt is, zoals Eden Hazard, dan is dat met een reden. Ik zal alle spelers contacteren en vooral in het begin wedstrijden kijken. Dat is het belangrijkste. Er is ook niet zo veel tijd. Dat ik de jongste bondscoach ben en dus ook geen clubcoach meer? Ik heb me ook afgevraagd of ik het clubvoetbal ga missen. Maar ik ben 24/7 met voetbal bezig. Dit is iets anders werken, maar ik heb al van bij het begin een goed gevoel bij deze keuze. Wat ik van de JPL ken? Als je bij Schalke of Leipzig werkt, dan volg je andere competities met talenten die je misschien kan kopen. Ik heb ook de Champions League gevolgd dit jaar."

 • De lach van KDB

  "Of ik de lach van De Bruyne terug kan krijgen? Als je niet lacht op een WK - zoals jij zegt - dan moet je spreken met Kevin De Bruyne want dan heeft hij zijn reden ervoor gehad. We gaan dat dus doen, ik wil de spelers niet alleen doen lachen maar ook gemotiveerd krijgen. Je kan misschien niet lachen, maar wel presteren."
 • Geen verwijten

  "Ik heb veel wedstrijden gekeken. De focus lag op die van het WK, maar ik heb ook oefeninterlands gekeken. Wat ik zou verbeteren? Alles wat ik nu zou zeggen, zou kritiek zijn op de vorige bondscoach en dat is niet mijn stijl. Op het WK waren ze er bijna bij voor de tweede ronde, er waren kansen genoeg. Maar er liep wel iets mis, dus dat moeten we aanpakken."

MEER OVER DE RODE DUIVELS