© rr

Drugsdealer verstopt 150 gram speed onder zadel van bromfiets: 6 maanden cel

Mechelen -

Een 41-jarige Mechelaar is veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 8.000 euro voor het dealen van drugs. Bij een controle vond de politie een hoeveel speed onder het zadel van een bromfiets.

Theo Derkinderen

K.R. liep eigenlijk heel toevallig tegen de lamp. Half oktober had een getuige de politie gebeld omdat de man op de grond lag in een ondergrondse garage. Bij aankomst van de politieploeg, veerde K.R. plots weer recht en begon onmiddellijk aan een elektrische fiets te sleutelen.

De inspecteurs hadden snel het vermoeden dat de man onder invloed van drugs was en gingen over tot een grondige controle. Ook een bromfiets die in de garage stond, werd bekeken. Onder het zadelcompartiment trof de politie 142 gram speed aan. De man bleek ook een kleine hoeveelheid drugs op zak te hebben en bij een huiszoeking werd nog eens vijf gram speed aangetroffen.

Tijdens zijn verhoor gaf K.R. toe dat hij zelf drugs gebruikte, maar ook verkocht omdat hij met heel wat schulden kampte. De drugs zelf zou hij naar eigen zeggen hebben gekregen.

Het Openbaar Ministerie benadrukte dat verschillende behandelingen om de drugsverslaving van K.R. aan te pakken mislukt waren en vroeg vijftien maanden cel, gekoppeld aan strenge voorwaarden. Daar ging de rechter evenwel niet op in. Ze veroordeelde de Mechelaar tot zes maanden en een boete van 8.000 euro. Allebei effectief. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen