© Belga

Man betaalt minnelijke schikking voor drugs niet en riskeert plots 8.000 euro boete

Mechelen -

Een 37-jarige man uit Mechelen stond voor de strafrechter omdat de politie hem betrapt had in het bezit van vijf gram cannabis. Een minnelijke schikking van 75 euro bleef onbetaald, zodat de man werd gedagvaard. Het parket eiste drie maanden cel een boete van… 8.000 euro. De minimumboete.

Eind juni 2021 zette de politie Mechelaar K.V. in Wuustwezel aan de kant voor een controle. De inspecteurs namen een cannabisgeur waar en de bestuurder overhandigde spontaan het zakje drugs dat hij even voordien in Nederland had aangeschaft.

Omdat het voor eigen gebruik was, kreeg de man een minnelijke schikking in de bus. Maar die werd niet betaald. Het gevolg was dat hij nu voor de correctionele rechtbank moest verschijnen en dus een veel zwaardere straf riskeert.

De Mechelaar legde aan het begin van het proces ook een positieve drugstest af. De man ging nu in op het voorstel van de rechtbank om hem gedurende enkele maanden te laten opvolgen wat betreft zijn drugsgebruik. Als blijkt dat hij na een poosje drugsvrij is, is de kans groot dat de zaak met een strafopschorting wordt afgerond. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen