ALLEMAAL ANTWERPEN. “Alles is chemie, dat maakt het boeiend”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Hendrik De Boeck (22).

Rebecca Van Remoortere

“Mijn laatste jaar studeren is aangebroken. Volgend semester ga ik een halfjaar naar Engeland op stage, ik ga er onderzoek doen aan de universiteit. Ik studeer chemie. Waarom chemie? Dat vragen veel mensen zich af. Bijna niemand begrijpt mijn keuze. Ik denk dat dat ligt aan het feit dat chemie vaak heel slecht gegeven wordt in het middelbaar. Die materie is eigenlijk te ingewikkeld om aan leerlingen op de middelbare school uit te leggen. Ze kunnen niet anders dan gewoon jaknikken en het vanbuiten leren omdat het zo gecompliceerd is.”

“Dat is jammer want chemie is zo boeiend. Bij mij begon die interesse al vroeg. Mijn opa is ingenieur chemie. Hij werkte heel zijn leven in de metallurgie. Ik kijk verwonderd naar hem en ondertussen keek ik dan al in wetenschapsboeken. Toen al leerde ik dat chemie de leer is van kleine legoblokjes die heel de wereld opbouwen. Dat was enorm fascinerend. Alles is chemie.”

“Ik heb veel geluk gehad met mijn leerkrachten chemie aan het middelbaar. Ze waren aan het einde van hun carrière, maar konden hun vak heel goed uitleggen. Door hen heb ik besloten om verder in de chemie te gaan. Nu moet ik stilaan beginnen kijken naar een job in de sector. Ik wil geen job met routinewerk, maar dat is nog niet zo vanzelfsprekend. Mijn droomjob is onderzoek doen naar bepaalde chemische processen in een interessant bedrijf. Gelukkig zijn er vacatures genoeg normaal gezien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen