De feiten speelden zich af in de Carrefour Express op de Battelsesteenweg.© Dirk Vertommen

Man staat terecht voor kopstoot: “Wel de beweging gemaakt, maar niemand geraakt”

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft acht maanden cel gevorderd tegen een Mechelaar die zich heel agressief had opgesteld in de Carrefour Express op de Battelsesteenweg. Hij zou daarbij een kopstoot hebben uitgedeeld aan de uitbater. Iets wat de beklaagde ontkent.

In juni van vorig jaar zakte A.A. uit Mechelen af naar de Carrefour Express en maakte daarbij heel wat rumoer. De verantwoordelijke van de supermarkt ging kijken wat er loos was en kreeg volgens de openbare aanklager een kopstoot van A.A. Het slachtoffer was vijf dagen werkonbekwaam. De agressieveling zette het op een lopen, maar kon korte tijd later in een auto worden aangetroffen. Hij had zichzelf verwond met een mes, droeg een gescheurd T-shirt en was onder invloed van drugs.

A.A. liep in het verleden al negen correctionele veroordelingen op. Advocaat Bart Vanmarcke vertegenwoordigde de beklaagde op de zitting en vroeg om een autonome probatiestraf op te leggen. “Mijn cliënt geeft toe dat hij in de Carrefour Express is geweest en dat hij de uitbater heeft willen intimideren door een beweging met zijn hoofd te maken. Maar hij heeft de uitbater totaal niet geraakt. Er zijn videobeelden van het voorval, maar daarop is ook niet te zien of de kopstoot raak was of niet. Daarom vragen wij hem enkel voor bedreigingen te veroordelen en niet voor slagen en verwondingen.”

Vooraleer een uitspraak te doen, wil de rechter A.A. zelf spreken. Daarom moet de man volgende week in persoon aanwezig zijn.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen