Svelta Melsele greep de tweede periodetitel in eerste provinciale na een 6-2-zege tegen FC Heikant-Zele.© Erik Westerlinck

Voetbal Provinciale Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: De vijfklapper van Josse Vekeman, het droomweekend van Hansbeke en de pech van Ceylan Özcan

Oost-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Josse Vekeman, die vijf keer wist te scoren voor HT Zwijnaarde. Ook bij VK Watervliet en Hansbeke was men vlot bij schot. Toch is voetbal soms hard. Vraag dat maar aan Ceylan Özcan, die vier keer scoorde bij FC Gent City dat uiteindelijk toch met 5-7 verloor van jawel… Eendracht Hansbeke B. Een prima weekend dus voor Hansbeke. Het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Svelta Melsele stoomt door

In de hoogste provinciale afdeling profiteerde DT Borsbeke optimaal van het puntenverlies van leider KSK Beveren, dat niet verder kwam dan een 3-3-gelijkspel in Berlare. Borsbeke won zelf met duidelijke 0-4-cijfers in FC Kleit, maar dé uitslag van het weekend konden we toch noteren bij Svelta Melsele - FC Heikant-Zele, eindstand: 6-2. Braem en Van Bergen waren bij de thuisploeg elk goed voor twee goals. Borsbeke is nu al weken tien duels op rij ongeslagen en klom zo van de twaalfde plaats op naar de vierde stek.

  2. FC Latem grijpt opnieuw de macht in 2A

  Een zuinige 1-0-zege volstond voor FC Latem om zondagavond de leidersplaats te grijpen. Het duel tussen concurrenten FCG Sint-Laureins en FC Destelbergen eindigde immers op 2-2. Bij de bezoekers zorgde Donkor voor de ommekeer na een 2-0-achterstand. Door het gelijkspel springt Latem na drie weken opnieuw naar de leiding.

  3. VK Watervliet en Eendracht Hansbeke houden doelpuntenkermis

  Voor de vaste volgers van deze rubriek is 3A al langer berucht. Leider Evergem 2020 bleef dit weekend foutloos en versloeg SK Wachtebeke met 3-1. De onvermijdelijke Brouwers had met twee doelpunten in de slotfase andermaal een groot aandeel in de zege van de leiders. Toch eisten twee andere clubs alle aandacht op. Runner-up VK Watervliet won met 9-0 van WS Lotenhulle, terwijl Eendracht Hansbeke acht keer scoorde tegen KVV Zomergem. Deleu was bij Hansbeke goed voor een hattrick, terwijl Watervliet kon rekenen op zeven verschillende doelpuntenmakers. Wat een weelde!

  4. Josse Vekeman scoort sneller dan zijn schaduw

  Vijf maal raak in één wedstrijd, waarvan een loepzuivere hattrick in drie minuten. Josse Vekeman on fire! De aanvaller van HT Zwijnaarde ontpopte zich dan ook tot de gevierde man bij de 1-8-zege op bezoek bij Tenstar Melle, dat nog steeds wacht op een eerste zege in 2023. Bij HT Zwijnaarde kan de vlag dan weer uit want voor het eerst dit seizoen lukt de ploeg van coach Jeroen De Veirman een negen op negen. Een plaatsje in de linkerkolom is stilaan weer binnen handbereik.

  5. Hansbeke verpest het feestje van Ceylan Özcan

  FC Gent City verloor dit weekend voor de negende keer op rij. Toch was de prestatie van de Gentenaren bijzonder verdienstelijk. Onder impuls van een onhoudbare Ceylan Özcan – goed voor vier treffers – leek City zelfs op weg naar de eerste puntenwinst sinds 20 november, toen het won van Bassevelde. Hansbeke werkte evenwel niet mee en trof in het slotkwartier nog driemaal raak waardoor het een 5-4-achterstand nog omboog in een 5-7-overwinning.

  De beste schutter van Oost-Vlaanderen

  Vijf keer scoren, het was dit weekend niet alleen weggelegd voor Josse Vekeman. Ook Thijs De Leeuw van Kluisbergen Sportief B slaagde erin tijdens de 7-0-zege tegen VV Volkegem B in 4C. En meteen gaat hij met 33 doelpunten aan de leiding in deze ranking. In dezelfde reeks lukte Daoud Mahli van Ronse trouwens een hattrick. Timothy Van Laecke kwam dit weekend niet tot scoren en zo wist Hugues Van Holderbeke, die een goaltje meepikte bij SKV Oostakker op gelijke hoogte te komen. Jesse Brouwers scoorde nu al voor de derde week op rij twee maal voor Evergem 2020. Hij rondt ook de kaap van de dertig goals.

  33: Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

  32: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C) en Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

  30: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

  26: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

  24: Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A), Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E), Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E) en Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B)

  23: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D), Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D) en Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C)

  22: Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B) en Josse Vekeman (HT Zwijnaarde, 3B)

  21: Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A), Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C), Daoud Mahli (FCLC Ronse, 4C), Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A) en Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D)

  20: Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E), Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E) en

  19: Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A) en Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A)

  Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

  * Kan FC Rooigem het seizoen uitspelen of gooit het toch stilaan de handdoek in de ring? Vorig weekend gaf het alvast voor de tweede keer dit seizoen forfait. FC Dampoort nam de drie punten dankbaar aan, maar bij Gent City dat komend weekend Rooigem zou ontvangen, zullen ze maar wat graag nog eens op het veld een overwinning boeken.

  * KVV Sint-Denijssport won het voorbije weekend met het kleinste verschil in Denderhoutem. Komend weekend ontvangt het dan weer Svelta Melsele, ongetwijfeld de ploeg in vorm in de hoogste reeks van Oost-Vlaanderen.

  * In 2B ontvangt leider Standaard Denderleeuw, dat het voorbije weekend na twee gelijke spelen op rij nog eens won in Meldert, nummer drie KVV Laarne-Kalken. Bij KSV Geraardsbergen kijkt men alvast reikhalzend uit naar het resultaat van dit duel. Zelf moet de runner-up zien foutloos te blijven tegen Osta Meerbeke.

  * Rangers Opdorp en KFC Moerbeke houden het in 3E ontzettend spannend. Beide teams namen ook het voorbije weekend hun hindernis zonder aarzeling. Komend weekend staan er voor beide teams thuiswedstrijden tegen respectievelijk KSK Klinge en SK Oudegem op het programma.

  * WIK Boekel greep in 4C de leiding dankzij een 1-3-zege in Mater, terwijl Munkzwalm voor eigen publiek tegen WK Sint-Goriks niet verder kwam dan 0-0. Met een inhaalmatch op woensdag tegen Bonanza en een partij in Ronse op zaterdag, wacht er Munkzwalm een pittige week. Nieuw puntenverlies is uit den boze als het de druk op Boekel hoog wil houden.

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners