© Rob Ronda

Antwerp Diamond Cup keert terug naar Berchem: internationale dansers tonen hun kunnen in Het Rooi

Berchem -

Na enkele coronajaren staat op 11 en 12 februari opnieuw de Antwerp Diamond Cup op de kalender, een internationale danswedstrijd in standard en latin. Dansers uit de hele wereld zullen dit weekend hun kunnen tonen aan het Belgische publiek in sporthal Het Rooi.

Elien Van Wynsberghe

De Antwerp Diamond Cup is een toonaangevende danswedstrijd in de stijlen standard en latin. Voor die wedstrijd zakken komend weekend dansers uit meer dan dertig landen af naar Berchem.

“De langverwachte terugkeer van de Antwerp Diamond Cup verleidt Sporting A tot een spontaan vreugdedansje. Het echte werk laten we echter met plezier over aan de verzamelde wereldtop die met veel kunde, beheersing en passie de sterren van de hemel komt dansen in Antwerpen”, zegt schepen voor sport Peter Wouters (N-VA).

Tijdens de Antwerp Diamond Cup nemen dansers van alle leeftijdscategorieën (van kinderen vanaf 6 jaar tot senioren) het tegen elkaar op in de disciplines standard en latin. In beide disciplines dansen de deelnemers vijf verschillende dansen. In standard zijn dat Engelse wals, tango, Weense wals, slow-fox en quickstep. In latin zijn dat chachacha, samba, rumba, paso doble en jive.

De Antwerp Diamond Cup wordt georganiseerd door de Koninklijke Metropolis Danssportclub (KMDC) en Danssport Vlaanderen. De wedstrijd gaat door in sporthal Het Rooi in de Berchemstadionstraat.

Info en tickets: https://antwerpdiamondcup.org/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners