Schepen van Sport Sven Verelst en RB Elzestraat-voorzitter Jürgen Van Calster.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

RB Elzestraat legt nieuw kunstgrasveld aan met financiële steun van gemeente: “Een grote stap vooruit”

Sint-Katelijne-Waver -

Voetbalclub Red Boys Elzestraat uit Sint-Katelijne-Waver legt na het voetbalseizoen een nieuw kunstgrasveld aan. De club krijgt daarvoor een subsidie van 250.000 euro van de gemeente. Dankzij het nieuwe kunstgrasveld wordt de impact op de velden met echt gras verminderd.

Stijn Van de Sande

Red Boys Elzestraat telt momenteel zo’n 245 jeugdspelers en heeft in totaal 22 ploegen actief in competitie. “Het ledenaantal van de club is de voorbije jaren sterk gegroeid”, zegt voorzitter Jürgen Van Calster. “Iedere dag wordt er gevoetbald op onze terreinen. Dat heeft natuurlijk een grote impact op het gras. We zijn dan ook blij dat we na dit seizoen een kunstgrasveld kunnen aanleggen op een plek naast het huidige B-terrein.”

“De aanleg van een veld in kunstgras is een grote stap vooruit, want het heeft heel wat voordelen”, zegt Van Calster. “Door het kunstgrasveld maximaal te gebruiken als trainingsveld, belasten we onze twee velden met echt gras minder en blijven ze in optimale conditie. Bovendien leent kunstgras zich er zeer goed toe om technische vaardigheden onder de knie te krijgen. Tot slot ligt het er ook in de natte wintermaanden altijd perfect bespeelbaar bij.”

Subsidiereglement

Voor de realisatie van het kunstgrasveld krijgt RB Elzestraat een subsidie van 250.000 euro van de gemeente Sint-Katelijne-Waver. “We willen onze sportclubs en sportende inwoners maximaal ondersteunen. Daarom werd er een subsidiereglement uitgewerkt voor voetbalclubs die een kunstgrasveld willen aanleggen”, zegt Sportschepen Sven Verelst (CD&V). “Enkele jaren geleden maakte KFC Katelijne als eerste gebruik van deze subsidie en we zijn blij dat nu ook RB Elzestraat de stap zet.”

De subsidie dekt ongeveer 60% van de totale kostprijs van het kunstgrasveld. “We zijn de gemeente enorm dankbaar voor deze steun, want zonder financiële hulp zouden we dit niet kunnen realiseren”, zegt Jürgen Van Calster. “Het betekent een enorme vooruitgang voor onze trainingsfaciliteiten. Na het seizoen in mei beginnen we met de werken, zodat we het veld in gebruik kunnen nemen wanneer het nieuwe seizoen eind juli begint.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners