© ZOO Planckendael

Eerste trekkende ooievaars zijn al opnieuw geland in Planckendael

Muizen -

Het is weer zover, de eerste ooievaars van het jaar zijn geland in ZOO Planckendael in Muizen (Mechelen). Van half januari tot nu hebben de verzorgers al twintig terugkomers geteld. Samen met de vaste garde ooievaars, die heel het jaar in de zoo verblijven, staat de teller nu op 51.

Bron: Belga

31 ooievaars verblijven het hele jaar door in ZOO Planckendael in Muizen (Mechelen). Half januari kwamen de eerste gevederde terugkomers toe, ondertussen zijn deze al met 20. Dat maakt dat er momenteel in totaal 51 ooievaars in het park verblijven. Dat aantal zal de komende weken nog flink aangroeien.

Na een periode van ongeveer vijf maanden in het Zuiden, waar ze tijdens de winter opzoek gaan naar voedsel, kunnen de bezoekers nu dus weer volop ooievaars spotten in hun vertrouwde nest. “Het gaat trouwens heel goed met de ooievaarspopulatie”, zegt Amanda Wielemans van Planckendael. “Eens de grootste ooievaarskolonie van België opnieuw voltallig is, telt ze maar liefst 207 volwassen vogels. Afgelopen jaar ringden onze verzorgers 145 kuikens en waren 86 nesten bezet. Een indrukwekkend record.”

© Jonas Verhulst

© Jonas Verhulst

© Jonas Verhulst

© Jonas Verhulst

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners