Het verzorgend personeel laat de bewoners de digitale wereld kennen.© JW

WZC Zonnetij opent digitale wereld voor bewoners

Aartselaar -

Dankzij de samenwerking met het Cultureel Centrum en de bib is het woon-leefteam van het woon-zorgcentrum Zonnetij met het digitale project ENTER gestart. Op laptops en tablets krijgen de bewoners verschillende artistieke games te zien. Ze konden zelfs op retro-Arcade speelkasten hun kennis testen.

 

Naast de opening van de digitale wereld voor de bewoners kwamen deze week ook nieuwsgierige buurtbewoners, familieleden en leden van de plaatselijke Chiro in het WZC aan de Leugstraat een kijkje nemen.

De allerkleinsten konden zelf geknutselde Play-Dohmannetjes en tekeningen in een digitale game tot leven wekken, net als een pizzeriaspel en een modeshow. De ouderen vonden vooral hun gading in de virtuele wereld met de VR-bril en het knutselen van een gamecontroller.

“Het is vooral zeer fijn om de interactie tussen de jongeren en onze residenten te aanschouwen”, zegt Wendy Van Damme, diensthoofd Woon-Leefteam. Deze week krijgen we nog bezoek van de leerlingen van Basisschool Cade, cliënten van dagbesteding NOAH uit Aartselaar en cliënten van De Cirkel in Niel. Het is een enorme eer dat we met ons huis op deze manier tussen bewoners en niet-bewoners bruggen kunnen bouwen.”  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerpen na corona: sociaal welzijn