© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Op de top van de Kilimanjaro ben je zo klein in tijd en ruimte”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Caroline Lembe (29).

Rebecca Van Remoortere

“Ik heb net de Kilimanjaro in Tanzania beklommen. Ik ben net terug thuis en zit nog vol nieuwe energie, wat een topervaring. Ik was op voorhand bang voor de hoogte, want die berg is 5.895 meter hoog, maar ik heb gelukkig geen last gehad. Ik nam er wel pilletjes voor. Daar krijg je best rare bijwerkingen van zoals veel naar het toilet gaan en tintelingen, maar het heeft me wel geholpen. De beklimming was al lang mijn droom. Ik wilde met mijn reis een nieuwe start maken en nieuwe energie krijgen en dat is gelukt.”

“Als je op de top staat, voelt je hoofd wat ijl, maar het is er prachtig. We zagen de zon daar opkomen en dan ben je plots zo klein in tijd en ruimte. Ik kon me niet meer inbeelden waarom we altijd over alles klagen thuis op dat moment. Je voelt je echt levend op die berg. We sliepen op de flanken onderweg, dat was ook fantastisch. Ik word er nog emotioneel van.”

“Wandelen is een nieuwe sport voor mij, ik boks normaal gezien, maar het was tijd om ook eens iets anders te proberen. Ik heb dan ook maar meegedaan aan de Dodentocht. Ik ben al klaar voor een volgende vakantie. Liefst ook op hoogte, ik denk nu aan de Inca-trail in Peru. Maar nu eerst nog nagenieten van Tanzania, daar ben ik nog wel een jaar zoet mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen