Karin Tanghe en Ann Lemaître brengen L’Essentiel,© fvv

Karin Tanghe en Ann Lemaître brengen L’Essentiel van het Franse chanson

Stabroek -

De Cultuurraad en cultuurdienst strikten Karin Tanghe en Ann Lemaître. Het duo neemt je via Franse Chansons mee op een ontroerende tocht, langs romantische, grappige en herkenbare levensmomenten.

Ann Lemaître volgde een klassieke opleiding en begon haar muzikale carrière in 1986 bij coverband The Johnny Carr Band. Ondertussen bouwde Lemaître een instrumentaal repertoire op van zo’n 2.000 nummers. Sinds 1997 is ze professionele muzikante bij de Stad Gent.  

Karin Tanghe, je kan haar nog kennen van Kulderzipken waarin ze de rol van Koningin Agina vertolkte, van theater en tal van gastrollen in films en momenteel ook te zien televisieserie Thuis. Ze studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. Ze brengt een waaier aan bekende en minder bekende chansons van onder meer Barbara, Piaf, Aznavour, Bécaud, Brel, Reggiani, Ginette Reno, Julliette Gréco en Isabelle Aubret. “Soms vertolk ik hun bekende nummers, maar bij Becaud ben ik op zoek gegaan naar twee minder bekende, maar heel toegankelijke liedjes” aldus Tanghe, die vanuit haar theateropleiding veel meer doet dan alleen maar coveren.

Het duo treedt op in zaal Moorland, Sportweg 2 op zondag 26 februari om 14u (deuren om 13u30). Tickets in voorverkoop 15 euro, kassa 17 euro. Senioren, studenten en EDC-kaarthouders krijgen 2 euro korting. Kansentarief van de UiTPas geldt. Info: 03.210 11 75 of 0499 80 89 11.

(evdw)

Info en reserveren: reservaties@stabroek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners