© ATV

PVDA pleit voor meer sociale woningen in Arenawijk

Deurne -

PVDA Antwerpen mist betaalbare woningen in de ontwikkeling van de Arenawijk in Deurne. “We zien hier minder inspraak en ambitie”, zegt Kristof Vissers (PVDA), districtsraadslid in Deurne.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Plannen Arenawijk zijn goedgekeurd

Het Antwerpse schepencollege keurde het schetsontwerp voor de wijk Arena in Deurne goed. Opzet is om deze wijk te ontharden en te vergroenen. Er komt een groot plein voor sport, ontmoeting en andere activiteiten.

PVDA Antwerpen reageert positief op de plannen voor het openbaar domein voor de Arenawijk. “Waar nog wel veel te winnen valt, is op vlak van sociale woningen”, zegt Vissers. “In Deurne is amper 5% van het aantal woningen sociaal. Nu wordt het aantal sociale woningen dat verdwijnt in de Zuidrand, gecompenseerd met nieuwe woningen aan de Noordzijde. Men streeft enkel naar een behoud van hetzelfde aantal. Dat kan ambitieuzer. De stad moet deze kans benutten om ook van de woningen in de zuidrand, die geprivatiseerd worden, een derde sociale woningen te maken.”

Over de concrete invulling van de gebouwen hebben de bewoners volgens PVDA meer inspraak nodig. “De hoogte van sommige blokken, wel acht verdiepen hoog, moet ter goedkeuring voorgelegd worden aan de bewoners,” zegt Vissers. “We zouden graag zien dat de Arenahal terug haar oorspronkelijke rol krijgt: multifunctioneel, open en met ruime toegangsuren voor de buurtbewoners.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV