© RTV

Mechelse horecazaken Funky Jungle en Kato Gâteaux vallen in de prijzen op Belgian Vegan Awards: “De toekomst is vegan”

Mechelen -

De Mechelse horecazaken Funky Jungle en Kato Gâteaux zijn in de prijzen gevallen op de uitreiking van de Belgian Vegan Awards. Ze wonnen in de categorieën ‘Best lunch’ en ‘Best coffee bar’. “Deze overwinning kwam als een complete verrassing. Het was een magische avond”, zegt Razvan Masuri van Funky Jungle.

Stijn Van de Sande

Met de Belgian Vegan Awards bekroont BE Vegan ieder jaar producenten, horeca en grote en kleine ondernemers die in het oog springen met hun plantaardig voedingsaanbod. Via een online stemming die verloopt over meerdere rondes, kunnen veganisten hun stem uitbrengen. Maandagavond werden de awards uitgedeeld en die prijsuitreiking kleurde opvallend Mechels. Met restaurant Funky Jungle en koffiebar Kato Gâteaux mochten maar liefst twee Mechelse ondernemers een beeldje mee naar huis nemen.

“Dit hadden we absoluut niet verwacht. Het was echt een magische avond”, reageren Razvan Masuri en Marjan Keijzer van Funky Jungle, dat won in de categorie ‘Best lunch’. “We worden er nog steeds een beetje emotioneel van. De voorbije jaren waren we wel telkens genomineerd, maar moesten we het afleggen tegen grotere zaken uit grote steden zoals Brussel of Gent. We dachten dat we als Mechels restaurant nooit zouden kunnen winnen. Dat het ons nu toch gelukt is om een award in de wacht te slepen, is echt fantastisch.”

Razvan Masuri en Marjan Keijzer van Funky Jungle zijn in de wolken met hun Vegan Award.© rr

Funky Jungle opende zo’n zes jaar geleden Onder-Den-Toren in hartje Mechelen. In eerste instantie was het een vegetarisch restaurant, maar er werd al snel overgeschakeld op een volledig plantaardig aanbod. “Onze boekhouder verklaarde ons zot”, blikt Razvan terug. “Hij dacht dat het nooit zou lukken om zo’n zaak draaiende te houden in Mechelen. Maar kijk, alle inspanningen hebben geloond. Het restaurant is vaak volzet en we moeten zelfs regelmatig klanten weigeren. De interesse zal na deze overwinning ook alleen maar toenemen.”

Trots en dankbaar

Ook Kato Gâteaux viel in de prijzen. Haar koffiebar op de Korenmarkt is volgens de stemmers de beste vegan koffiebar van het land. “Ik ben ongelooflijk trots en dankbaar dat we deze award hebben gewonnen”, reageert Kato Lauwens, die afgelopen jaar voor een volledige plantaardige koers koos in haar zaak. “Het is een beslissing waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad, want de toekomst is vegan. Ik wil iedereen die gestemd heeft enorm hard bedanken. Maar ook mijn medewerkers, vrienden en familie verdienen een grote dankjewel voor hun steun.”

LEES OOK. Hoe bak je een taart zonder eieren, melk, room of boter? Bekende Mechelse Kato Gâtaux: “Het is echt niet zo moeilijk”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen