Op voorstel van raadslid Hasan Bilici (Vooruit) werd de Turkse vlag aan het stadhuis halfstok gehangen.© Joris Vergauwen/ies

Hasan vraagt bewoners voor steun aan slachtoffers van aardbeving, ook stadsbestuur steunt oproep: “Geld kunnen ze daar nu het best gebruiken”

Sint-Niklaas -

Ook in Sint-Niklaas woont en leeft een grote Turkse gemeenschap. Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) aarzelde dan ook niet om op vraag van raadslid Hasan Bilici (Vooruit) de Turkse vlag aan het stadhuis halfstok te hangen.

Ivan Elegeert

“Maandag werden delen van Turkije en Syrië zwaar getroffen door aardbevingen. De materiële schade is enorm, de menselijke tol is bijzonder hoog. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas is geschokt en betuigt uitdrukkelijk zijn solidariteit en medeleven met de families van de slachtoffers. Als blijk van steun, ook aan de Turkse gemeenschap in Sint-Niklaas, hangt sinds dinsdagmiddag de Turkse vlag halfstok uit aan het stadhuis,” aldus de burgemeester.

Gemeenteraadslid Hasan Bilici kent een aantal gezinnen in Sint-Niklaas die familie hebben in de getroffen streken. “Ik ken een aantal gezinnen die intussen ook hun woning moesten verlaten en in scholen of ander gebouwen zijn ondergebracht. Ik heb gelukkig nog geen weet van dodelijke slachtoffers binnen die families. Het overgrote deel van de Turkse gemeenschap in Sint-Niklaas is afkomstig uit het zuidoosten van Turkije.”

Rode Kruis

Net als in de meeste andere moskeeverenigingen is ook de Turkse moskee in Sint-Niklaas gestart met een inzamelactie. “We beperken ons tot financiële hulp. Geld kunnen die mensen daar nu het best gebruiken”, aldus Hasan.

Ook het stadsbestuur van Sint-Niklaas doet een oproep naar de inwoners om een steentje bij te dragen en een gift over te maken. Op die manier steunen we de getroffen bevolking in Turkije en Syrië. Een gift doen, kan via de website van Rode Kruis Vlaanderen of via een storting aan Rode Kruis-Vlaanderen op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding ‘Aardbeving’. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen zijn door de aardbevingen.

LEES OOK. Serdar en Volkan zamelen winterkledij en materiaal in voor slachtoffers in Turkije: “Er is intussen al een vrachtwagen vertrokken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners