Schepen Tom Van Ranst (links) ontvangt de cheque uit handen van Wim Verheijen. Verder op de foto: clustermanager Welzijn Stephanie Verhoeven en Jan Dedecker van de Lions Club.© Ward Bosmans

Lions Club Klein-Brabant schenkt cheque van 2.500 euro aan Sociaal Huis

Bornem -

Dinsdagnamiddag overhandigden Wim Verheijen en Jan Dedecker van de Lions Club Klein-Brabant een cheque van 2.500 euro aan Tom Van Ranst (CD&V), schepen van Welzijn van Bornem. Het geld zal gebruikt worden om het project ‘Germaine’ te ondersteunen.

Ward Bosmans

“Wij doen jaarlijks twee grote activiteiten om geld in te zamelen”, legt Wim Verheijen uit. “We organiseren een groot concert in Ter Dilft, waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat, en een champagneverkoop. Samen levert dat 40 tot 50.000 euro op per jaar. We hebben verder ook nog ons bankenproject, waarbij je zitbanken langs de Scheldeoevers kan sponsoren voor een aantal jaren. De naam van de sponsors komt dan op een plaatje op de bank.”

Volgens Jan Dedecker wordt er steeds gekozen voor goede doelen met een sociale impact. “We hebben een aantal vaste goede doelen die we jaarlijks sponsoren. Ik denk aan Flegado in Puurs-Sint-Amands of De Meerpaal in Willebroek. Dit jaar hebben we bijkomend de nadruk gelegd op armoedebestrijding. We zijn gaan samenzitten met alle lokale overheden en zo hebben we onze goede doelen uitgekozen. In Bornem zijn we zo terechtgekomen bij Germaine.”

Gezondheidspreventie

“Germaine is iets tussen een sociale kruidenier en een voedselbank”, legt schepen Tom Van Ranst uit. “Het is een winkel waar mensen in armoede zelf de producten kunnen kiezen die ze willen. Zo laten we hen in hun waardigheid. Het is namelijk een heel ander gevoel om zelf te winkelen tegenover dat je een voedselpakket overhandigd krijgt. Met de steun van de Lions Club willen we ervoor zorgen dat er nog meer vers fruit en groenten beschikbaar zijn. Op die manier doen we ook een stukje aan gezondheidspreventie.”

Volgens Stephanie Verhoeven, clustermanager Welzijn bij de gemeente Bornem, worden wekelijks tussen de 25 en de 30 gezinnen per week bereikt met Germaine. “Zo hebben we twee groepen van 25 à 30 gezinnen die tweewekelijks kunnen langskomen. Ik ben dus heel blij dat we door de steun van de Lions Club Klein-Brabant dit project verder kunnen uitbouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bornem