Miss België Chayenne Van Aarle zwaargewond na ernstig ongeval op E17: “Zware hoofdwonde en breuken, maar ze klinkt strijdvaardig”

Miss België Chayenne Van Aarle (23) is dinsdagmiddag betrokken geraakt bij een zwaar auto-ongeval op de E17 in Kruibeke. De Antwerpse raakte gekneld en kon pas na een half uur worden bevrijd. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. “Ik ben een strijder, ik overleef alles”, vertelde ze tegen haar vriend Nicolas Geniets.

bpr, jtp, pvs

LEES OOK. Antwerpse Chayenne van Aarle (22), van prinses in kasteel naar Miss België met kroontje: “Ik droomde er als kind al van”

Het ongeval op de E17 in Kruibeke richting Antwerpen gebeurde rond 13.30 uur. “In de staart van de file kwamen een auto en een vrachtwagen in botsing”, zegt woordvoerder Jonathan Pfund van de federale politie. “De bestuurster zat gekneld in haar voertuig en moest bevrijd worden door de brandweer.” Ze kreeg ter plaatse eerste zorgen toegediend door een mug-arts.

Volgens de eerste berichten werd Van Aarle, die alleen in de wagen zat en onderweg was naar haar woonst op Linkeroever, in levensgevaar naar het Middelheimziekenhuis in Antwerpen gebracht, maar die informatie werd intussen bijgesteld. Ze heeft een zware hoofdwonde en rugletsel opgelopen en voorts vooral breuken en snijwonden. “Chayenne heeft veel verwondingen opgelopen, maar verkeert niet in levensgevaar. Haar toestand is stabiel”, laat haar vriend Nicolas Geniets weten aan onze redactie. “Ik sprak haar al kort, maar ze herinnert zich niets. Haar moraal zit gelukkig goed. ‘Ik ben een strijder, ik overleef alles’, zei ze.”

Chayenne enkele dagen geleden met haar vriend Nicolas Geniets.© BELGA

Door het ongeval waren een tijdlang drie rijstroken versperd. De wagen van Van Aarle moest getakeld worden. Het verkeer kon enkel langs de uitvoegstrook passeren. Iets voor 16 uur kon de federale wegpolitie de rijbaan opnieuw vrijgeven. Er staat een file van voor Haasdonk.

Miss België-verkiezing

Chayenne Van Aarle geeft komende zaterdag haar Miss België-titel en kroontje door, dan wordt haar opvolgster gekozen. Intussen bekijkt Darline Devos hoe de galashow van komende zaterdag in Plopsaland in De Panne moet worden bijgestuurd. Ze heeft uitstel overwogen, maar doet dat vooralsnog niet. “Dat is niet echt mogelijk, vrees ik. De zaal ligt vast, en ook de agenda’s van de kandidaten en de andere gasten spelen.”

De show op zich zal wel aangepast moeten worden. “Want Chayenne zou erg aanwezig zijn in de voorstelling. Ze zou twee keer live zingen, de presentatie backstage voor haar rekening nemen en een interview geven bij een filmpje over het kasteel waar ze opgroeide”, aldus Devos nog.

LEES OOK. Spanningen tussen Miss België Chayenne Van Aarle en organisatrice Darline Devos: “Ik volg gewoon de regels die al jaren bestaan”

© ypw

© ypw

© ypw

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER