De woning met de twee huisnummers in Baarle is populair bij toeristen.© Joren De Weerdt

Toerisme Baarle werkt aan toekomstvisie voor enclavegemeente

Baarle -

Het aantal bezoekers in Baarle groeit. Om daarop in te spelen, wil Toerisme Baarle tegen de zomer een toeristische toekomstvisie op tafel leggen.

Baarle-Hertog en Baarle-Nassau hebben samen 30 van de 64 enclaves die op de wereld te vinden zijn. “Dat unieke verhaal spreekt tot de verbeelding”, legt Willem van Gool van Toerisme Baarle uit. “De laatste jaren mogen we ons verheugen in een groeiende belangstelling van (inter-)nationale bezoekers. Dat wordt gestimuleerd door mensen uit alle hoeken van de wereld die naar Baarle komen en het enclaveverhaal op sociale media en in kranten plaatsen.” Om een antwoord te bieden op de vraag of de enclavegemeente klaar is voor de toeristen, wordt met een aantal betrokken partijen nagedacht over de toekomstvisie.

“Na een eerste interne bijeenkomst gaan we nu praten met andere belanghebbenden”, vertelt Johan Alebregtse. “We willen weten of toeristen tevreden zijn over het aanbod en de beleving van dorp en natuur in Baarle. Ook de twee gemeenten en de bewoners worden betrokken. Voor het bedrijfsleven liggen er kansen, maar die komen niet zonder uitdagingen. De ontwikkeling van toerisme heeft een invloed op het dorp. Tegen de zomer willen we klaar zijn met een duidelijke en gedragen toeristische visie.”(ram)

www.visitbaarle.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baarle-Hertog