© Super Stock

Veertiger riskeert twee jaar cel voor handel in speed: “Hij leefde zijn voorwaarden niet na”

Grobbendonk

Een 43-jarige man uit Grobbendonk riskeert een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro voor de handel in verdovende middelen.

J.B. uit Grobbendonk verscheen dinsdag aangehouden voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Ondanks een eerdere veroordeling tot een voorwaardelijke celstraf van 36 maanden in 2021 zette hij zijn drugshandel gewoon verder.

“De politie vernam eind 2022 meermaals dat B. zich weer bezighield met de aanmaak en de verkoop van drugs”, legde openbare aanklager Elke Van Dyck uit. “Bij een huiszoeking op 20 december vonden de speurders meer dan 400 gram speed en ook vloeibare xtc. De man doet wel of hij zijn voorwaarden heeft nageleefd, maar hij heeft de justitie-assistent om de tuin geleid. Er rest alleen nog maar een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.”

De advocaat van J.B. hoopte alsnog op een straf met probatievoorwaarden. “Hij kampte lang met een speedverslaving, maar de drugs waren voor eigen gebruik”, voerde meester Evert Lintermans aan. De rechtbank doet een uitspraak op 21 februari. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout