© Jan Brys

Mater Dei laat donkere coronaperiode achter zich met wervend schooltoneel

Brasschaat/Kapellen -

50 leerlingen en enkele leerkrachten van Mater Dei Brasschaat staken met “Tweestrijd” een groots toneelstuk in elkaar. De school wil op deze manier de donkere coronaperiode definitief achter zich laten en opnieuw uitpakken met een positieve noot.

In “Tweestrijd” zie je twee jongeren, een jonge en een meisje, doorheen hun secundair onderwijs evolueren. Ze worden verliefd en komen uiteindelijk als 18-jarigen voor de verschroeiende keuze te staan: uit elkaar gaan of samen blijven.

“We wilden opnieuw met de hele school iets in elkaar steken. Eerst werd er gedacht aan een free podium, maar algauw bleek dat we met een toneelstuk veel meer leerlingen konden integreren. We staken de hoofden bij elkaar en schreven een script uit”, zegt leerkracht Annelies Moens die met het idee op de proppen kwam.

Een beeld uit “Tweestrijd”.© Jan Brys

De school wijkt uit naar Zaal LUX in Kapellen. Daar vindt dinsdagavond 7 februari een voorstelling voor externen plaats. De leerlingen van de eerste en de derde graad zijn al komen kijken. Woensdagochtend volgt dan de tweede graad. Voor de avondvoorstelling is de zaal bijna volledig uitverkocht.

“Voor veel van onze leerlingen is het de eerste keer dat ze op een podium staan. Dat is natuurlijk een hele uitdaging. Diegenen die liever niet op het podium staan, konden meewerken aan de decors en zo meer. Het is een stuk geworden met herkenbare en knotsgekke klassituaties voortdurend afgewisseld met emotionele en pijnlijke gebeurtenissen. De twee hoofdpersonages, Emma en Victor, worden gespeeld door in totaal vier acteurs, telkens een jongere en een oudere versie. We hopen dat we met deze realisatie opnieuw aan een feesttraditie zijn begonnen”, zegt leerkracht en medescriptschrijver Greet Van Onckelen. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners