© BELGA

KV Mechelen aanvaardt schorsing voor Schoofs: aanvoerder mist drie wedstrijden door rode kaart tegen Charleroi

KV Mechelen moet Rob Schoofs de komende drie speeldagen missen. Malinwa heeft het schorsingsvoorstel van het Bondsparket (drie speeldagen effectief) aanvaard. Trainer Steven Defour moet het dus zonder zijn aanvoerder stellen tegen Eupen, Genk en Seraing. Een stevige aderlating voor de Kakkers, nu het er echt om begint te spannen.

Thomas Franken

BEKIJK. Veel te wild: scheidsrechter kan niet anders dan rood trekken na onbesuisde tackle Rob Schoofs

Tijdens de thuismatch tegen Charleroi zondag ging Schoofs in minuut 40, bij een 2-0-tussenstand te driest in op Ken Nkuba. Ref Nicolas Laforge twijfelde niet en duwde de Mechelse aanvoerder de rode kaart onder de neus. Maandag maakte het Bondsparket zijn schorsingsvoorstel van drie speeldagen bekend, dinsdag liet KV Mechelen weten akkoord te gaan met de minnelijke schikking. Schoofs mag dus een kruis maken over de competitieduels tegen Eupen (10 februari), Racing Genk (17 februari) en Seraing (25 februari).

Had KV Mechelen wél in beroep gegaan, liep het zelfs het risico om misschien nog een zwaardere straf te krijgen. In dat geval had de terugwedstrijd in de beker tegen Zulte Waregem (28 februari) zomaar in het gedrang kunnen komen. Maar dat bleek niet het geval. De club liet namelijk weten dat het de straf aanvaardde, omdat het de overtreding in kwestie wel degelijk zwaar vond. Het feit dat Schoofs een vrij faire speler is (zijn laatste rode kaart dateert al van oktober 2019), was nog een argument geweest om wél in beroep te gaan, maar de speler zelf ging na overleg met zijn club en trainer ook akkoord met de straf van drie wedstrijden brommen.

Aderlating

Dat geel-rood de afwezigheid van Schoofs zal voelen, is een understatement. Schoofs is niet alleen de aanvoerder, maar ook de draaischijf op het middenveld. De Limburger maakte van de hele Mechelse kern dit seizoen al de meeste minuten (2.427 om precies te zijn) over alle competities heen en is dus een absolute zekerheid in het elftal van Defour. Ook in de statistieken is Schoofs belangrijk. Met 5 doelpunten en 3 assists in de competitie en 1 doelpunt en 1 assist in de beker is Schoofs het op één na meest betrokken bij de Mechelse doelpunten. Enkel Geoffry Hairemans (5 doelpunten en 6 assists in de competitie, 0 doelpunten en 3 assists in de beker) doet op dat vlak beter. Alternatieven voor de positie van Schoofs op de ‘tien’ zijn Da Cruz of Mrabti, als Ngoy kan postvatten in de punt. Ook Hairemans kan desnoods wel uit de voeten op de ‘tien’. Iets lager op het middenveld kan Defour Van Hecke of Lavalée, die terugkeert uit schorsing, dan weer kwijt naast Verstraete, net als de 18-jarige Mukau.

De recente duels met rechtstreekse concurrenten als Oostende en Kortrijk liepen al goed af, maar tegen Eupen en Seraing zijn de belangen minstens even groot. Ook tegen leider Genk zou Malinwa Schoofs op zijn zachtst gezegd goed kunnen gebruiken. Niet dat de competitie de komende drie weken al in een beslissende plooi gelegd wordt, maar toch: in de laatste rechte lijn van de competitie zal KV nog kleppers als Antwerp, Club Brugge, Union en AA Gent tegenkomen. Wil het tegen dan niet meer achterom moeten kijken voor de degradatie, moet Malinwa nú belangrijke driepunters pakken. Zonder aanvoerder Schoofs weliswaar.

LEES OOK. Uitsluiting Schoofs breekt KV Mechelen zuur op en remt opmars alweer af: “Top acht wordt moeilijk”

MEER OVER KV Mechelen