Arnout (links) en Gianluca mogen ons land vertegenwoordigen op de Copa Jerez.© rr

Sommelier Gianluca Di Taranto en chefkok Arnout Desmedt in finale van internationale kookwedstrijd Copa Jerez: “Trots om België te vertegenwoordigen”

Keerbergen, Rijmenam, Hever -

De tiende editie van de Spaanse kook- en sommelierwedstrijd Copa Jerez krijgt een Rijmenams, Keerbergs en Boortmeerbeeks kantje. Twee toppers uit de regio, Gianluca Di Taranto en Arnout Desmedt, wonnen de nationale competitie en mogen nu naar Spanje.

Erik Van Eycken

De Copa Jerez is de internationale Spaanse kookwedstrijd op basis van Sherry wijn. De Belgische ploeg die deelneemt aan de finale van de internationale competitie is bekend. Sommelier Gianluca Di Taranto uit Boortmeerbeek zorgt voor de wijnen en chef Arnout Desmedt, die zowel actief is in Rijmenam en Keerbergen, zet de koksmuts op. “We zijn trots om onder het concept A Cook & GDT België te vertegenwoordigen op de tiende editie van Copa Jerez”, zegt Desmedt.

Maandag kookte het duo in het Antwerpse experience center Rosval en nam het op tegen tal van landgenoten. Het duo Di Taranto en Desmedt trok aan het langste eind. “De lat ligt ook hoog, want in de laatste internationale editie, twee jaar geleden, werd de Belgische delegatie eindwinnaar van deze wedstrijd”, vult Di Taranto aan. “Iedere ploeg, een sommelier en een chef, stelt een menu voor met een voor- en hoofdgerecht en uiteraard ook een dessert, waarin Sherry een van de hoofdingrediënten is.”

De lat ligt heel hoog.© rr

De Belgische ploeg neemt het in de internationale finale op tegen zes andere landen (Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Denemarken). De jury en WineWise zijn ervan overtuigd dat België alweer zal schitteren op het grootste wereldcongres rond sherry, de ‘Copa Jerez Forum and Competition’. Gianluca en Arnout bereidden onder meer umamirijke arroz vegetal, waar het ecologische sustainability-verhaal primeert.

Gastronomisch evenement

Dit internationale gastronomische evenement vindt plaats tijdens de eerste week van oktober in Jerez de la Frontera en verenigt de beste experten, chefs, sommeliers en bekende wijnmakers. Gedurende twee dagen worden voorstellingen en wijnproeverijen van het hoogste niveau georganiseerd, en dit rond het grootste kookspektakel in Spanje. De Jerez wijnen staan steeds centraal en meer dan tweehonderd experts van hoog niveau uit de gastronomie en de wijnindustrie komen hier samen voor degustatie en debat.

De gerechten zijn op basis van Sherry.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bonheiden