Twee personen verschenen voor de rechter in Turnhout voor een vechtpartij in een café in Herentals.© Bart Van den Langenbergh

Caféklant krijgt rake klappen na discussie over briefje van 50 euro: daders riskeren 10 maanden cel

Herentals -

Een 28-jarige man en zijn 37-jarige kompaan uit Herentals riskeren elk tien maanden cel voor een vechtpartij in café Rio in Herentals. Een discussie over een gevonden biljet van 50 euro liep daar in de zomer van 2021 uit de hand.

Een zomerse avond op een terrasje aan café Rio in de Sint-Magdalenastraat in Herentals eindigde op 30 juni 2021 in een vechtpartij. G.B. (28) en A.V. (37), beiden uit Herentals, kregen het aan de stok met een andere caféklant.

“Er ontstond een discussie over een briefje van 50 euro dat op de grond lag aan de tafel van de beklaagden”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck op de rechtbank in Turnhout. “Toen het slachtoffer vroeg of het geld van hen was, zei een vrouw aan zijn tafeltje dat het haar briefje was.” Het duo verliet daarna het café, maar kwam een half uur later terug om verhaal te halen. “Onder invloed van drank en drugs hebben ze de man geslagen en gestampt. Een buurtbewoner zag dat ze het slachtoffer omver duwden en slagen en stampen gaven”, schetste de procureur.

De twee mannen riskeren elk een effectieve celstraf van tien maanden en een boete van 400 euro. Het parket vroeg om die straf te koppelen aan een cursus agressiebeheersing. De geviseerde bezoeker van het café was zeven dagen arbeidsongeschikt en liep verwondingen op aan zijn rug, knieën en armen. “De impact was zeer groot. Je verwacht zoiets niet als je rustig op café iets gaat drinken”, vertelde meester Elke Van Camp, de raadsman van het slachtoffer.

Beide beklaagden gaven toe dat ze over de schreef waren gegaan. De verdediging vroeg om hen een werkstraf op te leggen. Vonnis op 7 maart. (bvdl)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout