Hoop op Zegen Ladies Cycling Team vat het seizoen met goede moed aan.© Erik Westerlinck

Wielrennen Vrouwen Hoop op Zegen Ladies Cycling Team

Hoop op Zegen Ladies Cycling Team begint aan 43ste seizoen: “School en familie zijn even belangrijk dan de sport zelf”

Beveren -

Hoop op Zegen Beveren zit al 43 jaar in het wielerpeloton. Nadat vader Stafke Pieters jarenlang de duivel-doet-al was, neemt zoon Gaston Pieters samen met zijn familie en vele vrienden nu al enkele jaren het gros van het werk op zijn schouders.

Ivan Elegeert

“Het doel van onze club is nog altijd hetzelfde als wat het was in 1980: de jeugd de kans te geven zich te ontwikkelen. Ieder op hun eigen ritme en als deel van één grote familie, waarbij ook school en familie belangrijk zijn”, vertelt Gaston Pieters tijdens de voorstelling van het team voor volgend seizoen. Omdat de concurrentie met enkele grote clubs uit de streek de voorbije jaren te groot werd, concentreert Hoop op Zegen zich al enkele jaren op het vrouwenwielrennen. “We beginnen aan het seizoen met twintig rensters. Vooral beloften en elites waarmee we al zeker deelnemen aan alle wedstrijden van de Women Cycling Series in België en Nederland en een reeks interclubwedstrijden in Antwerpen en Vlaams-Brabant, die zich verenigden in één criterium.”

De club investeerde ook, mede onder druk van de wielerbond, in extra begeleiding. “We zijn mee met de tijd. Er is begeleiding met gediplomeerde mensen, een injury prevention and performance consultant, twee initiators, een trainer niveau B en we werken samen met 360-Sportscentrum van Michel Geerinck, een oud-renner van onze ploeg”, aldus Pieters.

Op elan doorgaan

De ploeg behaalde vorig jaar met Sam De Schoenmacker een overwinning bij de meisjes junioren en met Febe Poppe een zege bij de elite. Beide meisjes willen dit jaar op dat elan doorgaan. Malou Van Hooste is dan weer een jeugdproduct van de club die dit seizoen vooral hoopt om zich in de spurt wat meer te kunnen onderscheiden. Nieuwkomer Haike Hedebouw is een voormalig basketbalspeler die zowel bij Kortrijk als Willebroek op het hoogste niveau speelde. Maar na een kruisbandletsel ruilde ze het basket in voor de fiets en na een passage als triatlete en duatleet (met een Iron Woman op haar palmares) gaat ze nu voluit voor de wielersport.

Yoica De Kock wil als G-sporter haar wielerloopbaan verderzetten en ze wordt ondersteund door Hoop op Zegen.© Erik Westerlinck

Daarnaast wil de club ook verder de revalidatie van Yoica De Kock blijven ondersteunen. De Kock verloor vorig jaar bij een ongeval op training haar onderbeen, maar probeert met de steun van Hoop op Zegen en Gaston Pieters als G-sporter haar wielerloopbaan toch verder te zetten. “Hiervoor gaan we samenwerken met Frans De Brouwer, die ook als mecanicien bij de Nederlandse wielerbond werkt en zich mee wil inzetten om Yoica verder te begeleiden”, aldus Gaston Pieters. De Kock was op krukken aanwezig op de voorstelling en toonde zich vastberaden. “Ik moet zeker nog een keer onder het mes, maar eens ik een gepaste prothese heb, wil ik terug op de fiets. Wanneer ? Dat weet ik nog niet, maar starten doe ik zeker”, aldus De Kock.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners