Automobilisten zoeken uitweg langs Boshoek.© Filip Spoelders

Boshoek krijgt veel verkeer te slikken door werken in Lint: “Inbreuken op plaatselijk verkeer controleren is moeilijk”

Hove -

De landelijke weg Boshoek tussen Boechout en Hove krijgt duidelijk meer verkeer te slikken sinds de wegenwerken aan de Liersesteenweg in Lint. Dit heeft mobiliteitsschepen Koen Volckaerts (N-VA) van Hove eveneens ondervonden, maar er is geen pasklare oplossing.

Filip Spoelders

De wegomleggingen voor deze werken lopen nochtans via Duffel of via de dorpskernen van Boechout en Hove. “Maar ik heb ook reeds vastgesteld dat er veel automobilisten langs Boshoek rijden. Deze landelijke weg is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer, maar het valt op dat er veel volk naar de vijf boerderijen in de straat moet. We kunnen er moeilijk de hele dag een agent plaatsen om te vragen waar de chauffeurs naartoe rijden. Ze zullen allemaal wel een uitvlucht hebben.”

Landelijke weg

Volgens de schepen wordt het nog enkele weken uitzweten. “Het is moeilijk te controleren. Maar ik vind wel dat Lint de aanduidingen van de wegomlegging veel verder had moeten aankondigen. Eventueel al van in Lier of Kontich. Het enige voordeel dat we hebben, is dat Boshoek een landelijk weg is. Bij het kruisen moeten de automobilisten stoppen en in de berm gaan staan. Hopelijk gaat dit meerdere chauffeurs ontraden om langs daar te blijven rijden. Boshoek blijft dan ook een landelijk weg.”

De wegenwerken aan de Liersesteenweg in Lint gingen deze week een tweede en laatste fase en die zou tot begin april duren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit stad & rand