De aanhangwagen is volledig vernield.© Marc Peeters

Aanhangwagen en hooi in brand gestoken: minderjarige verdachte opgepakt

Herentals, Olen -

In Hewezijk, op de grens van Olen en Herentals, is maandagavond op twee plaatsen brandgesticht. Een aanhangwagen ging in vlammen op en een opslagplaats voor hooi naast een paardenstal, liep schade op. De politie Neteland kon in de buurt een minderjarige oppakken die mogelijk de branden heeft aangestoken.

Bij de hulpdiensten liepen maandag even voor 21u meerdere brandmeldingen binnen. Bewoners van de Acacialaan in Herentals hadden in de verte vlammen opgemerkt. De exacte locatie was niet helemaal duidelijk. “Plots werd er bij ons op de deur gebonkt en geroepen dat er brand was achteraan op ons terrein in Hezewijk”, vertelt Jef Veris. “We zijn meteen gaan kijken en een aanhangwagen waarop een klein kantoortje was gebouwd stond in brand. Dik honderd meter verderop staat een paardenschuur. Ook daar was er brand. De brandweer was blijkbaar al onderweg, want ze waren er zeer snel.”

De stal is beschadigd, maar kon gered worden.© Marc Peeters

De spuitgasten kon niet voorkomen dat de aanhangwagen volledig werd vernield. Alleen het ijzeren chassis blijkt over. Grote platen die vlakbij lagen, liepen brandschade op. Ook de hooiopslag is beschadigd. Gelukkig stond er geen paarden in de aanpalende stal. Vermoedelijk werd ook nog geprobeerd het hooi in brand te steken tussen beide locaties, maar dat is niet gelukt. Er was alleszins geen tussenkomst van de brandweer nodig.”

Vrijwel meteen werd in de velden rondom de plaats van de feiten een minderjarige uit de buurt opgepakt. De jongeman wordt beschouwd als een mogelijke verdachte. Het onderzoek loopt. (mph)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners