Themabeeld.© BELGAIMAGE

Wegpiraat probeert nog schuld in schoenen van grootvader te schuiven, maar dashcambeelden doen hem de das om

Sint-Niklaas -

Mustapha A., een 19-jarige autobestuurder uit Sint-Niklaas, werd door de politierechter veroordeeld nadat uit dashcambeelden was gebleken dat hij andere voertuigen in gevaar had gebracht.

Ivan Elegeert

De Sint-Niklase politie kwam de man op het spoor nadat ze een filmpje had kregen hoe te zien was hoe de jongeman met zijn wagen aan hoge snelheid andere voertuigen langs rechts inhaalde en gevaarlijk invoegde.

De man werd verhoord en probeerde in eerste instantie de schuld in de schoenen van zijn grootvader te schuiven. Het voertuig stond ook ingeschreven op naam van zijn opa. Maar toen hij met de beelden werd geconfronteerd waarop de bestuurder duidelijk herkenbaar was kon de man niet anders dan bekennen dat hij zelf achter het stuur zat.

Derde veroordeling in half jaar

De man liet zich in de rechtbank vertegenwoordigen door zijn advocaat. Die pleitte nog verzachtende omstandigheden door te stellen dat de man zijn leven gebeterd had, intussen een eigen zaak heeft en dat hij in mei zelfs papa wordt. “Maar de rechter stelde vast dat de man in 2022 op vijf maanden tijd al drie veroordelingen had opgelopen. Hij kreeg dan ook een maand rijverbod en een boete van 600 euro. Als hij opnieuw met de wagen wil rijden zal hij ook opnieuw moeten slagen voor al zijn examens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners