Directeur Koen De Roovere nodigt uit.© Jan Brys

Academie Noord viert 60-jarig bestaan en deelt verjaardagscadeautjes uit

Brasschaat -

De Academie Noord met hoofdzetel in het statige Antverpia-gebouw in Mariaburg bestaat 60 jaar. De school biedt aan iedereen die geboren is in het schooljaar 1962-1963 een werkje uit de ateliers als verjaardagsgeschenk aan. Zaterdag 11 februari baadt de school in de sfeer van de jaren 60.

In het jaar 1962 begon Frans Bellens tijdens de middagpauze tekenles te geven aan zijn leerlingen van het Sint-Michielscollege. Dat was meteen de start de Tekenschool. Frans Bellens bleef er directeur tot 1985 en werd dan opgevolgd door Jo Van Bouwel die tot 2010 bleef. Toen nam Koen de Roovere de teugels in handen.

“Onze school telt momenteel ongeveer 1000 leerlingen waaronder een kleine 600 kinderen van de lagere school. Er zitten 250 18-plussers en 160 middelbare scholieren. Dat aantal is redelijk stabiel. Zij zitten verspreid over de hoofdzetel in Antverpia, het Sint-Michielscollege en alle gemeentelijke lagere scholen”, zegt Koen de Roovere die intussen aan zijn 14de jaar als directeur bezig is.

Een van de realisaties van de Academie in het straatbeeld.© RR

“Zaterdag 11 februari is het Dag van de Academie. Wij koppelen het thema aan de jaren 60, Woodstock, The Summer of Love, Pop-Art en zo meer. We doen dat in De Garage aan de Ploegsebaan, een zeer leuke locatie. Van 26 tot en met 30 april hebben we dan onze feestweek die begint met een fuif voor de minderjarige leerlingen op woensdagnamiddag. Vrijdagavond is er live-modeltekenen met muzikale begeleiding. Zaterdagavond sluiten we af met een avondfeest met een optreden van Radio 62. Zij spelen sixties muziek. De dag nadien kunnen diegenen die geboren zijn in 1962-1963 en zich hebben ingeschreven hun cadeautje komen afhalen. In juni houden we dan zoals ieder jaar onze eindexpo.” (jbr)

Academie-noord.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners