In de gracht aan de Kreweg werden twintig vuilniszakken gedumpt.© Politie Rivierenland

Sluikstorters dumpen twintigtal vuilniszakken in gracht: twee verdachten geïdentificeerd

Puurs-Sint-Amands, Willebroek -

De politie Rivierenland kon deze week twee sluikstorters identificeren. In een groot sluikstort aan de Kreweg in Puurs-Sint-Amands werden documenten gevonden met daarop identiteits- en adresgegevens. De verdachten riskeren een fikse boete en moeten ook de opruimingskosten betalen.

“Sinds een zestal maanden werden er in de gracht van de Kreweg in Puurs-Sint-Amands regelmatig vuilniszakken gedumpt”, vertelt politiewoordvoerster Elke Wauters van de zone Rivierenland. “Dat gebeurde ook op 2 februari, toen er opnieuw een twintigtal vuilniszakken in de gracht gevonden werden.”

Medewerkers van de politie Rivierenland en de groendienst van de gemeente Puurs-Sint-Amands doorzochten het afval op zoek naar aanwijzingen. Er werden verschillende documenten teruggevonden, maar de identiteits- of adresgegevens van de sluikstorters werden telkens doelbewust verwijderd. “Maar op één document konden we toch gegevens vinden waarmee we twee verdachten konden identificeren”, zegt Wauters.

Het gaat om een man en een vrouw uit Willebroek. De man is bij de politiediensten al gekend voor sluikstorten. Het duo mag zich aan een stevige boete verwachten en zal ook de opruimingskosten moeten betalen. Die bedragen zo’n 950 euro. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners