Vlaanderen wil per se weten wie er in die kostuums zit.© VTM

‘The Greatest Dancer’ kan niet op tegen het geweld van ‘The Masked Singer’ en maakt zelfs niet het verschil op zaterdagavond

The Masked Singer nam vrijdag een verschroeiende start en scoorde dubbel zoveel kijkers als de lancering van The Greatest Dancer van Vlaanderen. Maar ook het WK veldrijden en Het Verhaal van Vlaanderen gingen ver boven het miljoen kijkers.

Tom Vets

Afgelopen vrijdag werd Skiwi ontmaskerd in The Masked Singer en kwam ‘kampioen’ Herman Verbruggen tevoorschijn uit het kleurrijke pak. De eerste show van het nieuwe seizoen nam alvast een vliegende start in de kijkcijfers. Maar met de nooit geziene promocampagne rond het programma is dat ook niet meer dan logisch. Het programma haalde vrijdag 1.293.275 live kijkers en een marktaandeel van 69%.

LEES OOK. Skiwi is eerste afvaller in ‘The masked singer’: “Ik ben echt heel erg teleurgesteld. Ik keek uit naar het vervolg”

Zaterdag haalde de heruitzending van de eerste aflevering nog eens een pak kijkers. Opgeteld met de score van vrijdag en nog uitgestelde kijkers stond de score maandagnamiddag al op 1.886.452 Vlamingen die de eerste aflevering hebben bekeken. The Masked Singer beleefde zo de sterkste start ooit. Vlaanderen is duidelijk helemaal klaar om zich te komende weken te laten verrassen door heel wat spraakmakende ontmaskeringen.

LEES OOK. Jens Dendoncker beleeft vuurdoop als presentator ‘The Masked Singer’: “Paar keer bijna mijn oog kwijtgeraakt door Raaf”

Zaterdag was het de grote lancering van The Greatest Dancer van Vlaanderen. Ook rond deze danswedstrijd was er veel reclame gemaakt door Eén. De eerste aflevering lokte 648.252 kijkers. Dat is prima voor een zaterdagavond , maar ook niet meer dan de uitzendingen van Homo Universalis die afgelopen najaar op zaterdag stonden. Wellicht was er toch ergens de hoop dat er meer kijkers zouden afstemmen op Eén. Maandagnamiddag was met uitgesteld kijken de score opgelopen naar ruim 717.000.

LEES OOK. Hoe publiekslieveling Niels Destadsbader na zijn overstap naar VRT in een storm belandde

The Masked Singer was niet de nummer één van het weekend en van de hele week. De bloedstollende wedstrijd om het wereldkampioenschap veldrijden tussen Wout en Mathieu scoorde gemiddeld 1.245.825 kijkers. Later op de avond noteerde Tom Waes met Het Verhaal van Vlaanderen 1.328.541 kijkers. Opvallend is dat daarbij elke week nog zowat 400.000 uitgestelde kijkers bijkomen.

Ook de fictiereeks 1985 lost de verwachtingen in. De derde aflevering kwam uit op 876.000 kijkers, dat is quasi gelijk met vorige week en ook deze reeks heeft veel uitgestelde kijkers.

LEES OOK. Wij keken naar ‘The Greatest Dancer’: het grootste voordeel van Niels Destadsbader in de jury is de ontdekking van Aster Nzeyimana als host van een grote tv-show

Play4 leefde het voorbije weekend één keer op. Met De Verhulstjes, goed voor 519.000 kijkers, scoorde men dubbel zo hoog als de heruitzending van Code van Coppens op VTM, waar slechts 235.745 mensen op de afspraak waren. Jan Jaap op Zondag blijft echter op Play4 rommelen in de marge met een povere 172.157 kijkers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER