© BELGA

Toby Alderweireld blaast loftrompet voor Arthur Vermeeren: “Zijn verhaal is een mooi signaal voor Belgische jeugdspelers”

Toby Alderweireld was maandag de centrale gast in Extra Time. Daarin liet de aanvoerder van de Great Old onder meer zijn licht schijnen op Arthur Vermeeren, dé revelatie van het stamnummer 1.

dero

“Eerst en vooral moeten we wat Arhur betreft een compliment maken aan onze technische staf. Ze laten perfect weten wat er verwacht wordt in balbezit en balverlies. Het is daardoor dat zijn kwaliteiten komen bovendrijven. Hij leest het spel zo goed dat hij eigenlijk weinig coaching nodig heeft op het veld. Wat hij op zeventienjarige leeftijd (dinsdag wordt hij 18, red.) laat zien, dat is fantastisch. Of ik dit al eerder heb gezien? Weinig, denk ik...”

“Arthur kwam door omstandigheden in de ploeg en al heel snel werden zijn capaciteiten duidelijk. Ik vind zijn ontwikkeling heel positief voor het Belgische voetbal. Het toont aan dat jonge jongens niet per se naar het buitenland moeten vertrekken en zich ook hier bij een topclub kunnen tonen. Het is een mooi signaal voor de jeugdspelers dat ze ook in België kansen kunnen krijgen.”

Frey

Intussen wacht Antwerp al drie wedstrijden op een doelpunt. Tot voor kort keek men daarvoor in grote mate ook naar Michael Frey. De Zwitser vertrok tijdens de wintermercato op uitleenbasis naar Schalke 04. Alderweireld: “Of we Frey missen? Het is moeilijk om daarop te antwoorden. De club heeft een keuze gemaakt om enkel met spelers te werken die 100% voor de club willen werken en het clubbelang op de eerste plaats zetten. Ik denk dat daarmee alles gezegd is.”