Kunstschaatster Nina Pinzarrone.© AFP

Kunstschaatster Nina Pinzarrone traint nu in Deurne: “Ik mis het teamgevoel”

Deurne -

Afgelopen week kreeg de Antwerpse schaatswereld slecht nieuws. De grootste schaatsbaan van ons land Antarctica moest de deuren sluiten. Dat komt erg ongelegen voor kunstschaatster Nina Pinzarrone die volop in haar voorbereidingen voor het WK zit. “Normaal trainde ik altijd na school. Nu kan ik terecht op de schaatsbaan in Deurne, maar dan meestal overdag”, vertelt ze in een interview met ATV.

Kunstschaatster Nina Pinzarrone (16) heeft haar eerste training achter de rug bij de Deurnse schaatsbaan van Sportoase. Ze is zich volop aan het voorbereiden voor het WK in Japan dat in maart plaatsvindt. Haar thuisbasis was tien jaar lang de Wilrijkse schaatsbaan Antarctica, maar nu moet ze een andere schaatsbaan zoeken. “Ik mis het teamgevoel erg”, vertelt ze. “Normaal train ik samen met de andere schaatsers, maar die zitten allemaal op school. Ik mis veel lessen nu die ik zelfstandig moet inhalen om mij voor te bereiden op het WK.”

Eerder deze week sloten de deuren van Antarctica wegens een onveilige dakconstructie. Het dak werd vorige zomer nog vernieuwd, maar toch bleek de veiligheid niet voldoende. De Vlaamse schaatsunie laat weten dat vele leden van de Wilrijkse schaatsclub nu terecht kunnen in Deurne. “We hebben overleg gehad met het bestuur van de club hier”, zegt Corné Lepoeter van de Vlaamse schaatsunie. “Zij bevestigen dat er een zestig tot zeventigtal schaatsers uit Wilrijk tijdelijk terecht kunnen in Deurne.” Sportoase wil wel eerst nog aan tafel zitten met de stad en de verschillende schaatsclubs om te kijken wat er mogelijk is.

De laatste jaren is schaatsen enorm populair geworden. Het ledenaantal kunstschaatsers steeg met 10 procent. “Het heeft een enorme impact op onze sport nu er al twee schaatsbanen zijn moeten sluiten: een in Lommel en nu ook die van Wilrijk. We zeggen al jaren dat we meer infrastructuur nodig en die nood wordt alleen maar groter”, vertelt Lepoeter aan ATV. (bekn)

Bron: ATV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners