© EPA-EFE

Edwin van der Sar over rumoerige maanden bij Ajax: “Intensief en enorm zwaar jaar”

Edwin van der Sar heeft maandagavond gereageerd op de rumoerige maanden bij Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers stond onder anderen stil bij het ontslag van Alfred Schreuder. “Het was een intensief en enorm zwaar jaar. Het is teleurstellend hoe we er nu voor staan.”

De Telegraaf

De voormalig keeper schoof maandagavond aan bij Rondo, waar al snel het ontslag van Schreuder ter sprake kwam. “We zijn tussentijds veel punten verloren en we hebben te weinig ontwikkeling gezien. Als je van FC Volendam (1-1, red.) niet wint, dan is het afgelopen.”

Van der Sar vindt niet dat het fout is geweest om Schreuder aan te stellen. „We hebben als Ajax ons huiswerk gedaan. In zijn periode als assistent-trainer van Erik ten Hag heeft hij aangetoond een elftal te kunnen neerzetten.”

Uiteindelijk werd Schreuder direct na de wedstrijd tegen Volendam ontslagen. “Ik vond niet dat het een dag kon wachten”, zegt Van der Sar. „Dan moest Alfred naar de pers en kreeg hij vragen als: Denk je dat je hier morgen nog zit? Dat is onnodig. Ik ging er gewoon staan. Hij (Schreuder, red.) heeft hard gewerkt en hij heeft zijn kwaliteiten. Bij Ajax is het alleen niet gelukt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal