© CV Media

Politie arresteert twee personen na grote klopjacht in Europese wijk

Bij de zoekactie die maandagavond plaatsvond in de Europese wijk, zijn twee personen opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket. De politie sloot maandagavond de omgeving van de Boduagnatusstraat in Brussel af omdat gevreesd werd dat er zich verschillende gewapende verdachten in een gebouw verschansten. Het zou gaan om een verkoop die uit de hand was gelopen.

gli

“Volgens de eerste elementen zouden de feiten zich voorgedaan hebben naar aanleiding van de verkoop van tweedehands luxehorloges”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “In een ondergrondse garage in een gebouw in de Boduognatusstraat werden twee personen met geweld overvallen en vervolgens gegijzeld, waarna de verdachten de vlucht hebben genomen. Hierbij werd mogelijks gebruikt gemaakt van een vuurwapen. De slachtoffers hebben zich kunnen bevrijden en hebben de buren verwittigd die op hun beurt de politiediensten hebben opgeroepen.”

De politie sloot vervolgens de wijk af om op zoek te gaan naar die gewapende verdachten. Verschillende politieploegen kwamen ter plaatse, net als een helikopter en de speciale interventie-eenheden van de federale politie. Buurtbewoners werd gevraagd binnen te blijven, en de mensen die zich op straat bevonden, werden bijeen gebracht in café ‘The Meeting Point’, op de hoek van Karel Martelstraat en de Boduognatusstraat. Om 22 uur waren daar ongeveer 20 inwoners van de twee straten aanwezig.

Twee verdachten opgepakt

Rond datzelfde tijdstip vielen de speciale eenheden een woning binnen, maar dat leek nog niet het einde van de operatie. Pas rond middernacht werd de omgeving volledig vrijgegeven en konden alle bewoners naar hun huizen en appartementen terugkeren.

“In de loop van de avond werden twee verdachten opgepakt”, gaat de parketwoordvoerder verder. “Het gaat om twee mannen van respectievelijk 33 en 39 jaar oud.”

Het Brusselse parket van Brussel heeft het labo van de federale politie gevorderd om ter plaatse een sporenonderzoek uit te voeren en zal naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de dag een onderzoeksrechter vorderen.

“In het belang van het onderzoek geven we geen verdere commentaar”, klinkt het nog.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER