© atv

Moskee in Berchem organiseert inzamelactie na aardbeving in Turkije en Syrië: “Vrezen dat er ook Antwerpse slachtoffers zijn”

Berchem -

Dinsdag vertrekt vanuit Berchem een vrachtwagen vol hulpgoederen richting Turkije na de zware aardbeving van maandag. “Warme kleren, dekens, zelfs babyvoeding … alle hulp is welkom”, zegt een van de vrijwilligers.

Jarit Taelman

Het is een drukte van jewelste in de Selimiye moskee in de Generaal Drubbelstraat in Berchem. Vrijwilligers zijn maandag volop bezig met alle ingezamelde spullen tot dusver te sorteren: dekens, dekbedden, kussens, winterkleren, jassen, handschoenen, sjaals, babyspullen, hygiënekits en ga zo maar verder zijn in de loop van de dag al binnengebracht in de moskee.

“Alle hulp is welkom, want de omstandigheden ter plaatse zijn verschrikkelijk”, zegt Oguzhan Bali, een van de vrijwilligers. “De sneeuwval van de voorbije dagen maakt het er ook niet gemakkelijker op. Momenteel is het er slechts 5 graden. Daarom verzamelen we naast de basisbenodigdheden ook heel veel warme spullen voor de mensen ter plaatse.”

© rr

Mensen kunnen ter plaatse spullen doneren, of de moskee bellen als ze zelf niet tot in Berchem geraken. “We gaan van adres tot adres met verschillende bestelwagens om alles op te halen”, zegt Oguzhan. Dinsdag vertrekt in de loop van de dag een vrachtwagen richting het getroffen gebied. “De bedoeling is om minstens twee vrachtwagens naar daar te sturen, misschien zelfs meer. Dat hangt af van de respons op onze oproep”, aldus Oguzhan.

Verschillende kennissen van de man wonen in de omgeving van Gaziantep. “We vrezen ook dat er Antwerpse slachtoffers zullen zijn. De ouders van een koppel uit Antwerpen verbleven in de regio en ze kunnen hen momenteel niet bereiken. De onzekerheid is verschrikkelijk”, zegt Oguzhan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Aardbevingen Turkije en Syrië