© Politie Antwerpen

Politie vindt cannabis en honkbalknuppels bij dealer thuis

Berchem -

De Antwerpse politie heeft dinsdag een dealer en zijn aanstuurder opgepakt. Dat gebeurde na een onderzoek dat begon bij de controle van een vrouw die cannabis rookte aan het station van Berchem.

jtp

De politie kon achterhalen dat de vrouw een trouwe klant was van een dealer die al lang actief was. Het adres van de verdachte kon achterhaald worden en de politie deed er een huiszoeking. “Er zijn 1.400 euro, twee slagwapens, een precisieweegschaal en vier rollen van telkens 44 gripzakjes in beslag genomen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Het onderzoek ging verder en zo kon de politie ook achterhalen waar de dealers zijn drugs kocht. “Ook bij de zogenaamde ‘bovendealer’ volgde een huiszoeking waarbij het wijkteam de steun kreeg van het snelleresponsteam. De verdachte kon gearresteerd worden”, zegt Bruyns. Bij de huiszoeking nam de politie, naast bezwarend materiaal, voor meer dan 14.000 euro aan luxegoederen in beslag. De twee verdachten zijn na voorleiding vrij onder voorwaarden.

Wildplasser

De politie deed ook een roodrijder stoppen en zag een mes in de auto liggen. Bij een verdere controle trof de politie drie wapens en een pepperspray aan. De bestuurder krijgt een boete voor de verkeersovertreding en voor het bezit van verboden wapens is een proces-verbaal opgesteld.

In de Stuivenbergwijk werd een 16-jarige dealer opgepakt omdat die drugs verkocht, net op het moment dat de politie naast hem stond om een wildplasser te controleren. “Hij had verschillende verpakkingen op zak, goed voor zo’n 45 gram. De jongeman is gearresteerd en wordt voorgeleid bij de jeugdrechter. De koper kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking van 75 euro voorgesteld”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners