Het zwerfvuil, dat steeds maar erger wordt.© RR

Buurt vraagt aandacht voor Mortsels parkje Windhoek na toename zwerfvuil en racistische tekst op zitbank

Mortsel -

Het buurtcomité van Windhoek, een wijk langs de Mechelsesteenweg in Mortsel, brengt een probleem van overlast aan het licht. Er komt steeds meer zwerfvuil in het nabij gelegen parkje terecht, en ook een racistische tekst op een bank wekt frustratie.

Filip Spoelders

Albert Van Wassenhove is één van de Mortselaren die helpt om het parkje proper en net te houden. “Sinds twee jaar wordt het parkje door mij als vrijwilliger onderhouden. Blikjes, peuken, papier en rommel ruim ik op. Ik bezorg alles in een witte zak aan de stadsdiensten.”

Maar de laatste tijd vindt hij alleen maar meer vuil. “Door de komst van een frituur wat verder, komen er meer bezoekers in het park hun frietjes opeten. Dit is geen probleem als nadien alle restjes in de vuilbak verdwijnen. Maar soms blijft het er liggen en trekt het dieren aan die we liever niet hebben.”

De aangepaste tekst is duidelijk.© RR

Ook een zitbank, die uit het zicht staat, is volgens Albert erg populair. Daarom plaatste hij er een bericht op om de gebruikers aan te moedigen hun afval in de vuilnisbakken te gooien. “Nu tref ik er plots een antisemitische boodschap op aan. Ik ga zeker een ander bordje hangen, maar ik laat het nog heel even hangen om de mensen te tonen wat hier gebeurt. Dit kan niet.”

Hij kijkt naar het stadsbestuur om de problemen aan te pakken. Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) zegt dat de klachten nog niet tot bij de stad zijn geraakt. “Maar als er problemen zijn, gaan we het aanpakken. We dragen hier verantwoordelijkheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners