© Kris Van Exel

Adrie van der Poel komt nog eens terug op heisa rond WK-parcours: “We werden helemaal afgemaakt, dat doet pijn”

Er was in de aanloop naar het WK veldrijden heel wat te doen rond Adrie van der Poel, papa van latere wereldkampioen Mathieu én parcoursbouwer van dienst. Na afloop van een uitstekend georganiseerd WK moest er dan ook wat van het hart van de Nederlander.

Vincent Van GenechtenBron: Wielerflits

LEES OOK. Wielerbond heeft geen geld voor feest: Mathieu van der Poel viert WK-zege dan maar om de hoek in De Vogelenzang

“Ik heb best wel een vervelende week achter de rug”, aldus Van der Poel bij Wielerflits. “Met dank aan Wout (die Adrie loofde om zijn uitstekende parcoursen, red.) is dat een stukje aangenamer geworden en na vandaag ben ik best wel trots van wat we neergezet hebben, want we werden - vaak door de Belgische pers - helemaal afgemaakt. Ik mag dat gerust zeggen en ik zal er ook niemand mee kwetsen.”

“Weet je: het veldrijden heeft een gigantisch potentieel”, gaat hij verder. “Ik werk daar keihard aan en ik zit mij daar met hart en ziel voor in. Dan doet het wel eens pijn dat mensen daarover gaan melken en zeiken. Gelukkig heb ik de laatste dagen heel veel steun gekregen van de renners, ook van de toppers en ook van de mecaniciens waar ik echt voor moeten knokken hebben dat ze niet door de massa naar de materiaalpost moesten gaan. Ik probeer het voor iedereen zo aangenaam en zo veilig mogelijk te maken. Als we dan nu daarop terugkijken, zien we dat het opgeleverd heeft.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Deze Vlamingen zaten achter de knoppen van de drone op het WK veldrijden: “Ik moet volledig gefocust zijn, er mag niets misgaan”

De balkjes die op een andere plek lagen dan normaal… Dat zorgde voor heel wat discussie. “Ja en dat ik een parcoursbouwer voor Mathieu ben. Gelukkig heeft Wout heel die discussie gesloten en verder wil ik daar eigenlijk niet meer op ingaan. Er zijn heel veel mensen die mij wél heel goed kennen… En mensen die er dan nare dingen over zitten te zeggen, die durven dat waarschijnlijk niet over zichzelf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden