A.G. (39) en R.F. (31) raakten slaags op 12 maart vorig jaar.© pvs

Werkstraffen na dronken vechtpartij waarbij messen en honkbalknuppel aan te pas komt: “Dit had allemaal veel slechter kunnen aflopen”

Sint-Niklaas -

Twee dronkenlappen krijgen van de Dendermondse rechter werkstraffen opgelegd voor een gevecht waarbij messen en een honkbalknuppel aan te pas kwamen. “Dit had veel slechter kunnen aflopen”, volgens de rechter.

Pieter Van Hecke

Op 12 maart van 2022 raakten A.G. (39) en R.F. (31) slaags in een appartement in de Ankerstraat in Sint-Niklaas. “We hadden allebei te veel gedronken. Het kwam tot een confrontatie die niet nodig was”, aldus G. tijdens het proces. De gemoederen liepen hoog op. F. moest zelfs een slag van een honkbalknuppel incasseren van zijn vriend G, gelukkig zonder zware gevolgen.

LEES OOK. Man slaat vriend met honkbalknuppel: “We waren allebei dronken”

De poging van F. om een dag later de plooien glad te strijken resulteerde opnieuw in een gewelddadige confrontatie. Nu waren er messen in het spel en sneuvelden ook enkel deuren in het appartement. “Dit had allemaal veel slechter kunnen aflopen”, klonk het bij de voorzitter op het proces.Het duo heeft zich naar verluidt ondertussen terug verzoend en G. is in behandeling voor zijn alcoholprobleem.

“Hopelijk laatste keer”

De voorzitter toonde zich maandag van haar milde kant bij de uitspraak. Van de eerder geëiste celstraffen tot twaalf maanden en boetes tot 1200 euro bleef bij de uitspraak bitter weinig van over. De twee beklaagden krijgen respectievelijk een werkstraf van 100 uur en 80 uur. Voor G. werd nog een boete van 800 euro opgelegd. Het was bovendien voor hem niet de eerste keer dat hij voor de correctionele rechtbank verscheen. “Ik hoop dat het de laatste keer is dat ik u hier zie”, sprak de voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners