Maggie liet een koeltoog plaatsen waaruit klanten zelf hun verse kazen kunnen kiezen.© Wouter Adriaensen

Maggie opent kaaswinkel in dorpscentrum: “Ik voel me Alice in Wonderland in mijn eigen zaak”

Oud-Turnhout -

Het centrum van Oud-Turnhout is een nieuwe handelszaak rijker. Maggie De Backer verkoopt ambachtelijke kazen en werkt samen met haar buurman, Wijnen Jacobs.

Maggie had al enkele jaren een winkeltje in Gierle (Lille). “Maar de eigenaar daarvan is verhuisd”, vertelt ze. “Toen ik door het centrum van Oud-Turnhout reed, zag ik dat er gewerkt werd aan dit pand. Ik heb contact opgenomen met de eigenaar, Frank Jacobs van Wijnen Jacobs hiernaast. Daarna is het redelijk snel gegaan.”

De inrichting van haar winkel met ambachtelijke kazen, deed Maggie zelf. “Dit is een droom die ik al tien jaar in mijn achterhoofd heb en nu uitkomt, ik voel me Alice in Wonderland in mijn eigen zaak. In een winkel met bediening heb je altijd een rij wachtenden. Hier hebben klanten een ruime keuze uit een koeltoog met vers gesneden kazen.”

Kaaswinkel De Backer is echter meer dan alleen een kaaswinkel. “Ik verkoop ook salami, gedroogde hammen, druiven, noten en een selectie wijnen van Jacobs. Achteraan heb ik een atelier ingericht waar ik werk aan mijn eigen schilderijen. Mijn passie voor kazen begon inmiddels al 35 jaar geleden, ik heb het van thuis meegekregen. Klanten kunnen rekenen op kwaliteit en advies, ik streef naar perfectie en alles is mogelijk.” Maggie levert ook kazen aan restaurants. (woad)

www.debackerm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ondernemen