Het zwerfvuil in het park Windhoek zwelt aan.© RR

Buurt vraagt aandacht voor Mortsels parkje Windhoek na toenemend zwerfvuil en racistische tekst op zitbank

Mortsel -

Het buurtcomité van Windhoek, een wijk langs de Mechelsesteenweg in Mortsel, brengt een probleem van overlast aan het licht. Er komt steeds meer zwerfvuil in het parkje terwijl recent een racistische tekst op een bank de alarmbel deed luiden.

Filip Spoelders

Albert Van Wassenhove is één van de Mortselaren die helpt om het parkje proper en net te houden. “Sinds twee jaar wordt het parkje door mij als vrijwilliger onderhouden. Blikjes, peuken, papier en andere rommel ruim ik op. Ik bezorg alles in een witte zak aan de stadsdiensten. Eerlijk gezegd was dit altijd een kleine wandeling met een kleine opkuis”, geeft Albert aan.

Maar de laatste tijd vindt hij alleen maar meer vuil. “Door de komst van een frituur wat verder op, komen er meer bezoekers in het park hun frietjes opeten. Dit is geen probleem als nadien alle restjes in de vuilbak verdwijnen. Maar nee, soms blijft het er liggen en trekt het dieren aan die we liever niet hebben.”

De tekst op de bank is duidelijk.© RR

Ook een zitbank, die uit het zicht staat, is volgens Albert erg populair. Daarom plaatste hij er een bericht op om de gebruikers aan te moedigen hun afval in de vuilnisbakken te gooien. “Nu tref ik er plots een antisemitische boodschap op aan. Ik ga zeker een ander bordje hangen, maar ik laat het nog heel even hangen om de mensen te tonen wat er gebeurt. Dit kan niet.”

Hij kijkt naar het stadsbestuur om de problemen aan te pakken. Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) geeft aan dat de klachten nog niet tot bij de stad zijn geraakt. “Maar ik zal dit zeker noteren en opnemen. Als er problemen zijn, gaan we het aanpakken want we zijn verantwoordelijk voor dit deel van het domein.”

Het parkje bevindt zich achter het kasteel waar De Ark - Gemeenschap Antwerpen huist. “De Ark heeft het kasteel jaren geleden aangekocht op voorwaarde dat de stad het park kocht. Op die manier is het domein in twee gedeeld. Albert en nog enkele vrijwilligers kijken er op toe dat er geen zwerfvuil of andere problemen zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners