Themabeeld.© Shutterstock

Selfies achter stuur komen alleenstaande moeder duur te staan: “En dat aan hoge snelheid”

Sint-Niklaas -

Latifa El B. zal haar auto weldra een maand aan de kant moeten laten. Ze werd veroordeeld nadat ze selfies nam achter het stuur van haar wagen.

Ivan Elegeert

Een anonieme patrouille van de wegpolitie merkte de vrouw vorig jaar op toen ze op de E17 in Sint-Niklaas met haar voertuig van links naar rechts zwalpte. Meerder andere bestuurders moesten daardoor op de remmen of parkeerden hun voertuig zelfs even op de pechstrook om ongevallen te bereiken. “Het was al snel duidelijk waarom mevrouw dergelijk gevaarlijk rijgedrag vertoonde”, aldus het openbaar ministerie tijdens de zitting op de rechtbank. “Mevrouw vond er niet beter op om aan hoge snelheid selfies en filmpjes op te nemen terwijl ze zelf achter het stuur zat. De foto’s die in het strafdossier zitten zijn overduidelijk.”

Haar advocaat hoopte nog op enige mildheid. “Mevrouw is alleenstaande moeder van drie kinderen en heeft haar wagen echt wel nodig.” Maar daar had de rechter maar weinig oren naar. Ze kreeg een maand effectief rijverbod en een boete van 800 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners