Het Van Moer Logistics Cycling team begint met een groep van 125 renners aan het nieuwe seizoen.© Erik Westerlinck

Wielrennen Jeugd Ploegvoorstelling Van Moer Logistics

Ploegleider Kenny Desaever is duidelijk bij Van Moer Logistics Cycling: “Beker van België is opnieuw ons doel”

Beveren -

Het Van Moer Logistics Cycling team begint met een groep van 125 renners aan het nieuwe seizoen. Bij de junioren werd de kern bewust wat afgeslankt, maar de ambities blijven even groot.

Ivan Elegeert

“We hebben geprobeerd om de kwaliteit wat op te krikken”, steekt ploegleider Kenny Desaever van wal. “We geloven dat we met deze groep van 34 junioren kunnen meestrijden op alle fronten. We hebben de voorbije jaren een stevige traditie uitgebouwd in de Beker van België. Vorig jaar werden we tweede, het is de ambitie om dit jaar mee te doen voor de eindzege. Ook alle Belgische klassiekers en ook heel wat buitenlandse eendagswedstrijden en rittenkoersen staan op het programma. We willen niets aan het toeval overlaten. We zetten in op de best mogelijke begeleiding, zowel inzake begeleiding, voeding, materiaal als training”, vertelt Desaever, die aan zijn tweede jaar in het Waasland begint. “Ik ben het hier al goed gewoon. De verstandhouding met het bestuur, de ouders en de collega’s in de ploegleiding loopt perfect. Alles is hier aanwezig. Het is nu aan ons én aan de renners om de ambities waar te maken.”

De ploeg kon niet alleen al haar eerstejaarsjunioren behouden, er werden ook enkele nieuwe talentrijke renners aangetrokken. Zo versterken Jenthe Verstraete en Arne Mettepenningen de kern en komt met veelwinnaar Matijs Van Strijthem een toppertje over uit de nieuwelingenlichting. Ook van Seppe De Vos en Yaxano Smet wordt dit jaar heel wat verwacht.

Van Moer Logistics Cycling Team investeert ook in het vrouwenteam.© Erik Westerlinck

Vrouwen

Algemeen coördinator Erwin Boeye, die zich ook over de nieuwelingenlichting ontfermt, toont zich ambitieus. “De junioren vormen natuurlijk ons uithangbord. Dat geldt evenzeer voor onze meisjesafdeling, waar we met Brent Van Ballenberghe een nieuwe ploegleider aantrekken en waar ook wereldkampioene paracycling Anneleen Monsieur mee in de omkadering komt”, zegt Boeye. “Met Hélène Hesters en Zita Gheyssens hebben we daar twee nationale kampioenen in de rangen. Ook daar werd de kern flink versterkt waardoor we nu twaalf meisjes juniores en vijf meisjes nieuwelingen tellen. Het vrouwenwielrennen zit stevig in de lift. Daarom wil onze club daar ook in investeren.”

Tegelijk wil de club ook de instroom van jong talent blijven aanmoedigen. “Wie wil koersen kan hier vanaf 8 jaar terecht. Bij de miniemen en aspiranten kan je alle kneepjes van het vak leren, vanaf de nieuwelingen wordt het al wat ernstiger. Bij Van Moer Logistics beseffen we dat niet alle renners wereldkampioenen zullen worden, maar we willen wel dat onze renners het maximale ambiëren binnen hun mogelijkheden en ze daardoor ook karakter kweken, dat hen later in hun studies of hun beroepsloopbaan ook nog van pas kan komen”, besluit Boeye.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners