© Theo Derkinderen

Parket eist achttien maanden cel tegen duo dat spullen uit auto’s stal

Duffel -

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel en een boete van 1.600 euro geëist tegen twee mannen die in het voorjaar van 2022 betrokken waren bij twee diefstallen uit voertuigen.

Een eerste feit pleegden ze op 21 maart in het West-Vlaamse Wielsbeke. Daar stalen ze een gsm, rijbewijs, bankkaart en identiteitskaart uit een auto. Twee dagen later sloegen dezelfde daders toe aan een tankstation in Duffel. Toen de bestuurder van een auto een drankje was gaan aankopen in de shop van het benzinestation, konden de dieven een rugzak met sporthorloges en een laptop stelen.

Heel snel kwam een auto met Franse nummerplaten in het vizier. Begin april werd die wagen dan opgemerkt door een politiepatrouille in het Brusselse. Toen de inspecteurs het voertuig aan de kant zetten, probeerden de inzittenden te vluchten, maar uiteindelijk konden twee van de drie mannen worden gevat. Opvallend: in de wagen trof de politie ook twee stoorzenders aan. Dat zijn apparaten om het signaal van gsm’s te verstoren.

Zowel tegen A.I. als tegen H.S. eiste het Openbaar Ministerie achttien maanden cel. “Mijn cliënt geeft de feiten toe. Hij pleegde de diefstallen om te kunnen overleven”, zei de advocate van A.I.

Uitspraak volgt op 6 maart. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen