© RR

Fietsendief en opdrachtgever riskeren tot vijftien maanden cel: “Hij heeft er al een lange criminele carrière op zitten”

Mol -

In Mol werden in juni van vorig jaar verschillende fietsen gestolen door dezelfde man, die de fietsen vervolgens aan een opdrachtgever leverde en daar cash geld voor kreeg. Het parket eist nu celstraffen van respectievelijk vijftien maanden en twaalf maanden voor het duo.

Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van vijftien maanden voor Yves C. (33), die verschillende fietsen zou gestolen hebben. In juni 2022 stal hij een fiets in Mol waarvan hij later tijdens zijn verhoor zei dat hij de fiets van iemand had ‘gekregen’. “Een dag later ging de man aan de haal met een elektrische fiets in de Corbiestraat in Mol. Hij liet de eerste gestolen fiets achter omdat hij de elektrische fiets allicht beter vond. Er zijn camerabeelden van de diefstal”, zei de openbare aanklager.

C. nam ook een elektrische fiets uit een berging en liet de fiets vervolgens achter in het huis waar hij op dat moment verbleef. De vrouw bij wie hij toen inwoonde, contacteerde de politie omdat C. eerder aan haar had verteld dat hij fietsen moest stelen. Dat deed hij in opdracht van Noël B.

“In zijn verklaring legde Yves C. uit dat hij 300 euro cash kreeg als hij de fietsen leverde aan B. Opdrachtgever Noël B. heeft er al een lange criminele carrière op zitten. Hij werd al dertien keer veroordeeld waaronder vier keer voor zware diefstallen. De man leerde duidelijk niets uit de voorgaande veroordelingen en laat nu ook het vuile werk door anderen opknappen”, klonk het. Noël B. riskeert een jaar celstraf. Het vonnis volgt in februari. (brip)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen