© BELGA

Waarom er vanavond drie competitieduels op het programma staan in de Jupiler Pro League

Brute pech voor de enkelingen die elke minuut van de Jupiler Pro League live willen volgen. Komende vrijdag staan er met OH Leuven-Cercle Brugge, Club Brugge-Union en Eupen-KV Mechelen liefst drie wedstrijden op het programma. Dat is hoogst uitzonderlijk – normaal worden de competitiematchen zo veel mogelijk gespreid. Nu gebeurt dat dus niet, en dat is omdat volgend weekend de laatste speeldag in de Challenger Pro League afgewerkt wordt.

Pieter-Jan Calcoen

LEES OOK. We naderen de play-offs in de Challenger Pro League: hoe zit dat nu weer juist? En wat met volgend seizoen?

De duels van de Challenger Pro League zijn zaterdag grotendeels op hetzelfde moment om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, maar dat zorgt voor een heuse organisatie. Twee voorbeelden: er moeten voldoende scheidsrechters zijn en de rechtenhouder moet alles gebolwerkt krijgen. Om onder meer die diensten te ontlasten, zijn er dus al drie wedstrijden op vrijdagavond.

Het belooft een spannende slotspeeldag te worden in de Challenger Pro League. RWDM, Beveren, Beerschot en Club NXT zijn al zeker van deelname aan de Promotion Play-offs. Voor de overige twee plaatsen gaat het tussen Lierse, Lommel, RSCA Futures en Deinze. Alleen de kampioen promoveert.

LEES OOK. SK Beveren betreurt laattijdige wijziging aanvangsuur match tegen FCV Dender

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL