Vanden Branden stelt voor om ook tijdelijk noodopvang te organiseren in het oude rusthuis Sint-Jozef.© Neel Vermeiren

Marc Vanden Branden (Vlaams Belang) pleit voor noodwoning voor kroostrijke gezinnen

Wuustwezel -

Marc Vanden Branden(Vlaams Belang) vraagt aan het gemeentebestuur om een noodwoning te voorzien voor kroostrijke gezinnen. Aanleiding is het feit dat Wonen Vlaanderen een woning heeft afgekeurd waar een gezin verblijft waar recent het tiende kindje is geboren.

“Het is een maatschappelijk probleem dat het gezin nog van geen enkele bevoegde instantie weet wat de verdere stappen zijn of wat er nu gaat gebeuren”, zegt Vanden Branden. “Alles wat ze weten komt van hun huisbaas. En die heeft de opdracht gekregen om een plan voor te leggen om alle gebreken in orde te brengen.”

Er is wel beroep aangetekend bij de bevoegde instanties. Daardoor heeft het gezin tijd en uitstel gekregen. Hoe de toekomst er uitziet weet niemand. Er zouden verbeteringen komen aan de woning maar of het gezin tijdens die werkzaamheden kan blijven wonen, is niet duidelijk. Schepen Katrin Kempenaers zit verveeld met de zaak. “Wij willen wel helpen maar er is geen opvangwoning ter beschikking waar een groot gezin in terecht kan,” zegt ze. “Er moet toch gezorgd worden voor zo’n gezin in nood,” antwoordt Vanden Branden. “Als men 120 Oekraïners kan opvangen, dan ook een groot gezin uit onze eigen gemeente, al is het maar tijdelijk tijdens de verbouwingswerken van hun huis.” Marc Vanden Branden doet daarom een oproep opdat dit in de toekomst niet meer zou gebeuren. Hij stelt voor om op zoek te gaan naar een noodwoning waar grote gezinnen bij tegenslag in terecht kunnen voor een drietal maanden zodat ondertussen kan gezocht worden naar een oplossing. “In het rusthuis in Gooreind, waar nu Oekraïners verblijven en waar de gemeente nog voorlopig geen plannen heeft, zou een gedeelte ook kunnen voorzien worden als noodopvang”, besluit Vanden Branden. “Want echte mogelijkheden tot noodopvang zijn er momenteel nog niet.” (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners